Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Magnitogorsk vyťažil z minima maximum a vyrovnal stav série

KHL
MOSKVA - Hokejisti Metallurgu Magnitogorsk zvíťazili v druhom domácom finále play off Kontinentálnej hokejovej ligy, keď si v pondelok poradili so SKA Petrohrad 3:1.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Domáci dokázali triumfovať napriek tomu, že v stretnutí boli lepší ich súperi, ktorí ovládli hneď prvú tretinu. Petrohradčania v nej prestrieľali svojho súpera vysoko 17:2, no do šatní išli za stavu 1:1 na góly. Prvý zaznamenali domáci, keď sa po peknej kombinačnej akcii elitného útoku v presilovke presadil český legionár Jan Kovář. SKA vyrovnalo o štyri minúty neskôr, keď taktiež zužitkovalo početnú výhodu. Gól strelil do odkrytej časti bránky Vadim Šipačiov. Hostia mali niekoľko ďalších šancí, no výborného Vasilija Košečkina už neprekonali.

Druhá tretina mala vyrovnanejší priebeh, no miernu prevahu mali stále hostia. Oba tímy ponúkli divákom rýchly hokej, hra sa prelievala zo strany na stranu a hráči sa so sebou nemaznali, postupom času sa množili šarvátky. V 28. minúte mohol poslať SKA do vedenia Jevgenij Dadonov, no opäť zasiahol Košečkin. Skóre sa menilo na druhej strane. V 38. minúte sa pri vlastnom oslabení dostal do útočného pásma Oskar Osala, brankár Igor Šesťorkin si s jeho nahodeným pukom neporadil najlepšie a Vladislav Kaletnik ho zasunul do siete - 2:1.

Tretia tretina sa tak opäť niesla v réžii hostí a ich snahy o vyrovnanie. Metallurg sa už sústredil hlavne na bránenie a vyhadzoval puky zo svojho pásma. Tréner hostí stiahol v 59. minúte brankára, no jeho zverencom sa vyrovnať nepodarilo. Naopak, tretí gól domácich strelil do prázdnej bránky Tommi Santala. Petrohrad prestrieľal súpera 44:17.

Tretí duel finále je na programe v stredu na ľade SKA.

KHL - 2. zápas finále play off

Metallurg Magnitogorsk - SKA Petrohrad 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Góly: 8. Kovář (Lee), 38. Kaletnik (Osala), 59. Santala (Timkin, Birjukov) - 12. Šipačov (Kovaľčuk, Gusev). Rozhodovali: Gašilov, Gofman – Otmachov, Šichanov, vylúčení: 6:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, 7500 divákov.
/stav série: 1:1/

Magnitogorsk: Košečkin - Antipin, Birjukov, Lee, Bereglazov, Tereščenko, Chabarov, Dronov - Kovář, Mozjakin, Zaripov - Sjomin, Osala, Santala - Kosov, Timkin, Filippi - Platonov, Kaletnik, Železkov - Kazjonov
Petrohrad: Šesťorkin – Belov, Rukavišnikov, Hersley, Chafizullin, Zubarev, Zub, Rykov – Kovaľčuk, Koskiranta, Ketov – Šipačov, Dadonov, Gusev – Širokov, Plotnikov, Prochorkin – Dergačov, Kablukov, Tichonov – Barabanov

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články