Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vyhrali základnú časť, v play-off ich čakal rýchly koniec: Švédsky celok po neúspechu vyhodil štvoricu známych mien

VÄXJÖ - Celok najvyššej švédskej hokejovej súťaže (SHL) Växjö Lakers síce vyhral základnú časť, lenže po vstupe do play-off vypadol už v prvom kole, keď nestačil na Malmö Redhawks. Tomu podľahol 2:4 na zápasy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Odniesla si to štvorica známych hráčov a to tým, že dostali padáka. Fín Ville Leino odchádza po jeden a pol roku. V tejto sezóne získal dokopy 25 bodov, no určite sa od neho čakalo viac. 33-ročný krídelník má vo svojom životopise aj pôsobenia v Detroite, Buffale či Philadelphii.

Zaujímavým menom je aj Jeff Tambellini, ktorý bol draftovaný do NHL už v prvom kole roku 2003, lenže poriadne sa nepresadil v Los Angeles King, New Yorku Islanders a ani vo Vancouveri Canucks. Túto sezónu začal v Djurgårdensene a dohral vo Växjö. Dokopy však získal len dvanásť kanadských bodov počas 57 zápasov.

V niekoľkých dueloch NHL nastúpil taktiež Josh Hennessy. Rodák z amerického Brocktonu hral za Ottawu Senators aj Boston Bruins. Vo Växjö strávil dva a pol roka, v tejto sezóne bodoval len trinásťkrát.

Posledným do partie je jediný obranca. Nick Bailen je Američan, ale po troch rokoch v Diname Minsk získal bieloruské občianstvo a následne KHL opustil. Jeho čísla v SHL boli dobré, no s klubom sa lúči taktiež. Počas polovice ročníka na severe Európy nazbieral štrnásť plusových a 16 kanadských bodov.

Naopak, do klubu prišiel mladý, len osemnásťročný útočník Elias Pettersson, ktorý je veľkou nádejou a na najbližšom drafte NHL by po ňom mali kluby najlepšej ligy sveta siahnuť už po prvom kole.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články