Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Halák sa teší z návratu do NHL: Budem sa snažiť urobiť maximum

NHL
NEW YORK - Halák sa z návratu do prvého tímu teší: "Budem sa snažiť urobiť maximum"
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák sa po návrate z farmy v Bridgeporte zapojil do tréningového procesu New Yorku Islanders. Očakáva sa, že sa predstaví v jednom z dvoch víkendových zápasov NHL proti Pittsburghu Penguins alebo Bostonu Bruins.

"Som rád, že som späť. Budem sa snažiť pomôcť ako viem," vyjadril sa Halák po návrate do prvého mužstva. Dočasný tréner "ostrovanov" Doug Weight na jeho opätovné povolanie povedal: "Išiel na farmu, aby na sebe pracoval. Sledoval som ho a viem, že sa snažil chytať čo najlepšie. Vzal to ako profesionál. Verím, že urobil, čo mal a zistil, kde sa musí zlepšiť. Som rád, že je opäť medzi nami."

Prečítajte si aj: Skvelé správy do Švédska, v Štokholme uvidia dvojzápas NHL

Slovenský brankár pomohol svojimi výkonmi dostať Bridgeport vo farmárskej AHL do pásma zaručujúceho play off. V ďalšej fáze súťaže mu bude držať palce. "Snažil som sa im pomôcť, ako som vedel, verím, že postup do play off si nenechajú ujsť. Je to dobrý tím, hráči v ňom tvrdo pracujú," poznamenal Halák.

Tréner Weight pripúšťa, že by Halák mohol nastúpiť už v piatok na ľade Pittsburghu, ale chce vidieť, ako je na tom po náročnej ceste z farmy. Islanders patrí v tabuľke Východnej konferencie deviate miesto, je teda tesne pod pásmom play off. Oba víkendové zápasy budú pre mužstvo kľúčové. "Musíme uspieť v Pittsburgu a potom môžeme myslieť na Boston. Ja sa budem snažiť urobiť maximum, to je všetko, čo v tejto chvíli môžem spraviť," uviedol Halák pre zámorské médiá.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články