Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ovečkin opäť zaujal: Hviezda Capitals porušila nepísaný hokejový zákon

NHL
WASHINGTON - Hokejová revolúcia ruskej hviezdy podporí dobrú vec.
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:

Hviezda Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin opäť zaujal hokejovú obec, a to bez toho, aby vôbec vykorčuľoval na ľad. Ruský reprezentant totiž porušil jedno z nepísaných pravidiel obľúbenej hry.

Prečítajte si aj: Halák sa dočkal, bratislavský rodák sa vracia do NHL!

V zápase proti Columbusu totiž tridsaťjedenročný hráč nastúpi v pestrofarebných korčuliach, navzdory zvyku, že hokejové korčule majú byť vždy čierne. Ovečkin si ich totiž pred zápasom nechal vyzdobiť vlajkou svojej vlasti aj tou americkou na počesť tímu, ktorého dres oblieka. Každú z vlajok zdobia aj dominanty oboch krajín. V prípade Ruska je to moskovský Chrám Vasila Blaženého, za USA budova Kapitolu vo Washingtone.

A čo tým vôbec ruská megastar sleduje? Je za tím charita. Korčule, o ktorých netypickú výzdobu sa postarala dvojica umelcov Nicholas Avery a Napolenon Kerber, totiž pôjdu do dražby. Získané peniaze poputujú na konto Americkej špeciálnej hokejovej asociácie, ktorá pomáha ľuďom s mentálnym a fyzickým handicapom. Dražba bude prebiehať až od druhej prestávky sobotného duelu proti Arizone. Zapojiť sa do nej môžete aj vy, prostredníctvom tejto stránky.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články