Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ostrý konflikt v Detve bude mať dohru, zareagovali naň už aj Lintner a Kohút

DETVA - Riaditeľ hokejovej Tipsport Ligy Richard Lintner vydal stanovisko ku sporu, ktorý sa odohral po utorňajšom zápase baráže medzi domácou Detvou a Duklou Trenčín (4:3 po predĺžení).
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Šéf HC 07 Orin Róbert Ľupták po skončení stretnutia verbálne zaútočil na kabínu hostí, najmä na Marcela Hossu. Vedenie Dukly podalo podnet na disciplinárnu komisiu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), ktorá sa ním bude zaoberať na budúci týždeň.

Prečítajte si aj: VIDEO Predseda detvianskeho klubu sa vyfarbil: Spŕškou vulgarizmov zaútočil na Hossu

"Šport býva často tvrdý. Nie je iba o výhrach a pekných momentoch, ale aj o prehrách a sklamaniach. Za každých okolností by však mal byť fair play a nikdy by nemal zachádzať za hranice slušnosti. Akokoľvek nás víťazstvá nadchnú, alebo prehry sklamú, invektívy, osočovanie, urážky a znevažovanie nemajú miesto ani v slušnej spoločnosti, ani v športe. Nerobia dobré meno nielen hokeju, ale ani športu ako takému. Ak vyzývame na slušnosť na štadiónoch a očakávame ju aj od našich fanúšikov, o to viac by mali ísť príkladom samotní funkcionári," uviedol Lintner v stanovisku zaslanom TASR.

"Ako prezident SZĽH sa musím jednoznačne dištancovať od absolútne neadekvátneho konania člena výkonného výboru SZĽH R. Ľuptáka po zápase Detva - Trenčín. Jeho vulgárne správanie je nie len poľutovaniahodné ale, samozrejme, aj absolútne nešportové. Mrzí ma to o to viac, že ide jedného z najvyšších volených predstaviteľov slovenského hokeja, ktorému dalo dôveru množstvo našich klubov. A práve tú dôveru, o ktorú sa s kolegami, spolupracovníkmi, ale aj hokejovou verejnosťou uchádzame u našich partnerov, takýmto konaním pán Ľupták úplne zbytočne podkopáva. Prípadom sa bude zaoberať aj Disciplinárna komisia SZĽH. Takéto konanie je neprípustné a nemalo by sa opakovať," sprostredkoval TASR stanovisko prezidenta SZĽH Martina Kohúta mediálny poradca zväzu Ľuboš Schwarzbacher.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, Foto: TASR

Diskusia

Podobné články