Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Ostrovania zvládli derby zápas a výrazne zaklopali na bránu play off

NHL
NEW YORK - Hokejisti New Yorku Islanders uspeli v nočnom mestskom derby NHL na ľade Rangers 3:2 a strácajú na ôsmy Boston už len dva body, navyše majú zápas k dobru.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V bránke domácich bol opäť Antti Raanta, ktorý zneškodnil 25 striel súpera. Raanta nastúpil v siedmom zápase za sebou, keďže Henrik Lundqvist, ktorý pre zranenie bedra pauzuje od 7. marca, sa vráti až cez víkend. Na Rangers čaká kalifornské turné, v sobotu sa predstavia v Los Angeles, o deň neskôr budú hrať na klzisku Anaheimu a v utorok nastúpia v San Jose. Očakáva sa, že Lundqvist bude chytať v dvoch z týchto troch duelov.

Stretnutie rozhodol gólom v presilovke Andrew Ladd, vyrovnávajúci gól Nikolaja Kuľomina predtým padol rovnako v početnej výhode. "Konečne sme našli spôsob, ako víťaziť. Naše presilovky boli vynikajúce," povedal Ladd. Za domácich raz skóroval Rick Nash a po Michaelovi Grabnerovi, J.T. Millerovi a Chrisovi Kreiderovi sa stal štvrtým dvadsaťgólovým "jazdcom" v aktuálnej sezóne.

Toronto Maple Leafs prekvapilo Columbus na jeho ľade, kde zvíťazilo 5:2. Blue Jackets sa mohli vrátiť do zápasu na začiatku tretej tretiny, keď hrali po faule hosťujúceho obrancu Romana Poláka na Olivera Bjorkstranda dlhú päťminútovú presilovku, ale tento faul nedokázali potrestať.

Hráči Edmontonu Oilers podľahli v aréne Anaheimu Ducks 3:4, slovenský obranca hostí Andrej Sekera nebodoval. V drese domácich nazbieral gól a asistenciu Rickard Rakell, kapitán hostí Connor McDavid strelil svoj 26. gól v ročníku. Hviezdou zápasu však bol švédsky obranca Hamphus Lindholm, ktorý dosiahol tri body za gól a dve asistencie a utvoril si osobný rekord. "Vedeli sme, že to bude ťažký duel, mal už prvky play off. Presne takto chceme hrať vo vyraďovacej časti," uviedol Lindholm. Útočník Anaheimu Andrew Cogliano nastúpil v 777. zápase za sebou a v historickom rebríčku mu v tejto štatistike patrí štvrté miesto.

NHL - sumáre:

COLUMBUS BLUE JACKETS - TORONTO MAPLE LEAFS 2:5 (0:2, 2:1, 0:2)
Góly: 21. Savard (Dubinsky, Jenner), 27. Saad (Werenski, Gagner) - 9. Komarov (Kadri), 11. Matthews (Nylander, Gardiner), 34. Nylander (Bozak), 56. Kadri (Komarov, Zajcev), 58. Zajcev (Gardiner). Brankári: Korpisalo - Andersen, strely na bránku: 34:32, 16.106 divákov.

NEW YORK RANGERS - NEW YORK ISLANDERS 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Góly: 23. Zuccarello (Zibanejad, Stepan), 27. Nash (Linden, Holden) - 24. Lee (Beauvillier, Leddy), 46. Kuľomin (Beauvillier, Ho-Sang), 53. Ladd (Lee, Tavares). Brankári: Raanta - Greiss, strely na bránku: 36:28, 18.006 divákov.

ANAHEIM DUCKS - EDMONTON OILERS 4:3 (2:2, 2:0, 0:1)
Góly: 8. Eaves (Getzlaf, Lindholm), 20. Lindholm (Rakell, Getzlaf), 22. Manson (Lindholm), 32. Rakell (Getzlaf) - 6. Draisaitl (Maroon, McDavid), 9. McDavid (Draisaitl, Russell), 60. Letestu (McDavid, Maroon). Brankári: Bernier - Talbot (32. Brossoit), strely na bránku: 34:32, 15.310 divákov.

Slovák v akcii:
Andrej Sekera (Edmonton) 21:54 0 0 0 1 2 0
/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články