Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Novozámčanom vykresal iskierku nádeje Paulovič: Mali sme dobrý štart

BRATISLAVA - Paulovič spokojný s presilovkami, Hudec si miesto v obrane užil
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejisti Banskej Bystrice si vo štvrtom zápase štvrťfinále play off Tipsport ligy na ľade Nových Zámkov mohli zabezpečiť postup do semifinále. Narazili však na húževnatý odpor súpera, ktorý podal svoj najlepší výkon v sérii a po víťazstve 3:2 upravil celkový stav zápasov na 1:3.

Hlavným strojcom víťazstva domácich bol strelec dvoch gólov Matej Paulovič, ktorý otvoril skóre už vo štvrtej minúte. "Bol to dobrý začiatok. Dvakrát sme viedli, čo nám veľmi pomohlo. Podržal nás aj brankár Lundström, takže to bolo z našej strany optimálne. Ideme teraz do Bystrice a chceme opäť zvíťaziť," povedal po zápase Paulovič. Novozámčania po prvý raz v sérii strelili úvodný gól zápasu. "Taktiku to nezmenilo, ale dodalo nám to impulz. Keď sme dostali prvý gól my, prestali sme hrať. Teraz sme sa naštartovali, dohrávali sme súboje, takto by to malo byť," dodal dvojgólový hrdina zápasu.

Prečítajte si aj: Macík si strelecky vychutnal Poprad: Užíval som si to

Streliť úvodný gól bude pre Zámky kľúčovým faktorom aj v piatok na klzisku Banskej Bystrice. "Určite to bude opäť veľmi dôležité. Musíme ale okrem toho pozorne brániť a vyvarovať sa vylúčení. Presilovky nám teraz išli, v tomto by sme mali pokračovať," zdôraznil Paulovič, ktorý oba svoje góly zaznamenal práve v početnej výhode. Napriek víťazstvu vo štvrtom zápase však zverenci trénera Štefana Mikeša dobre vedia, že favoritom série je aj naďalej víťaz dlhodobej časti. "Stále je to o tom, že my môžeme a oni musia. Bystričania musia doma tvoriť a my im musíme znepríjemňovať život, ako to len pôjde. Musíme byť veľmi obetaví, vrhať sa do striel, pomáhať Lundströmovi aj takýmto spôsobom. Chceme vrátiť sériu do Nových Zámkov, urobíme pre to všetko," dodal Paulovič.

Prečítajte si aj: VIDEO Popradčania po vypadnutí uznali kvality súpera: Nitra bola lepšia

Víťazstvo Novozámčanov je veľmi cenné aj preto, lebo tím mal veľké problémy so zostavou a to najmä v obrane. V nej sa predstavil vo veľmi dobrom svetle center Michal Hudec. "Ja som na tomto poste hral už predtým, ale trápil som sa. Tentokrát mi išli nohy a po prvom góle narástlo aj sebavedomie. Neskôr nám vypadol ďalší obranca, takže sme to hrali už len na štyroch. Ale musím povedať, že som si tento zápas veľmi pozitívne užil," skonštatoval Hudec.

Jeden z najskúsenejších hráčov nováčika vzápätí prezradil, ako na zápas motivoval hráčov tréner Mikeš. "Hovoril nám o zajacovi, ktorý uteká pred líškou. Zajac beží o život a líška pre obed. My sme boli ten zajac a dali sme do toho všetko. Naša psychika už nebola na takej nízkej úrovni, pomohol nám prvý gól a treba priznať, že aj šťastie," uzavrel Hudec.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články