Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Popradčania po vypadnutí uznali kvality súpera: Nitra bola lepšia

POPRAD - Popradčania sa zhodli: "Nitra bola lepšia, my sme zlyhali v koncovke"
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejisti HK Poprad sú prví z tímov Tipsport ligy, pre ktorých sa skončila sezóna 2016/2017. Napriek zlým výsledkom z úvodu sezóny sa im síce podarilo prebojovať do play off, no vo štvrťfinále nestačili na Nitru. Zverenci Marcela Ozimáka sa zhodli, že súper bol lepší a postúpil zaslúžene, no určite chceli dosiahnuť lepší výsledok než 0:4 na zápasy.

Popradčania nezavŕšili základnú časť v ideálnej forme. Od začiatku februára vyhrali z 12-tich zápasov iba tri. Aj z ich tábora zaznievali hlasy, že play off je iná súťaž, no samotná séria s Nitrou to nepotvrdila. Výkonnostný rozdiel, ale aj odlišná herná pohoda, boli cítiť. Majster napokon vyradil "Kamzíkov" po víťazstvách 7:0, 3:0, 4:3 pp a 5:1. "Nitra hrala veľmi dobre a má kvalitný káder, no myslím si, že máme tím na to, aby sme Nitru viac potrápili. Určite sme chceli dosiahnuť lepší výsledok. Vyhoreli sme už v prvom zápase, neskôr to bol v domácich dueloch už vabank. V druhom a i treťom zápase rozhodla naša koncovka," uviedol skúsený obranca Popradu Radoslav Suchý.

Prečítajte si aj: VIDEO Dva góly slovenských jastrabov na výhru nestačili, Penguins idú do play-off

Tréner Ozimák pozná nitrianske prostredie i viacerých hráčov, no zdolať tohto súpera nebolo v silách jeho popradských zverencov. Poprad tak končí vo štvrťfinále piatykrát za uplynulých šesť rokov. "Nitra bola favorit celej série a vlastne aj celej ligy. Mohlo to dopadnúť inak, keby sme v treťom zápase mali trochu viac šťastia. Inak by sa hralo obom tímom vo štvrtom zápase, keby bolo 2:1 na zápasy než 3:0. Nemali sme to vôbec jednoduché, Nitra bola naozaj dobrá. Myslím si, že každý tím v našej súťaži by sa s nimi trápil. Do štvrtého zápasu sme chceli ísť s čistou mysľou, ale bolo cítiť, že prehrávame 0:3 na zápasy," uviedol pre TASR brankár Popradu Maximilián Pajpach.

Zaujímavosťou série bol fakt, že Popradčania nasadili do hry všetkých troch brankárov. V Nitre sa najskôr zranil Rus Vladislav Fokin, ktorého zastúpil Martin Šúrek. Ten začal oba domáce zápasy, ale v tom druhom za jednoznačného stavu 0:5 prepustil miesto 21-ročnému Pajpachovi. Mladý brankár odchytal 14 minút, v ktorých si pripísal 9 úspešných zákrokov. "Bolo ťažké dostať sa do toho, ale napokon mi to celkom vyšlo. V jednej situácii mi pomohla aj žŕdka, takže som mal aj šťastie. Som rád, že som sa do bránky dostal aj v play off. Celá sezóna bola pre mňa veľkou skúsenosťou," uviedol Pajpach.

Popradčania si už pred sériou uvedomovali silu Nitry. Hovorili o snahe eliminovať ich ofenzívne snahy, ale to sa im nepodarilo. Výsledné skóre 4:19 hovorí jasnou rečou. Štyri góly v štyroch zápasoch boli proti druhému tímu základnej časti žalostne málo. "S presilovkami sme sa trápili už aj počas základnej časti. Šance by aj boli, no nechcelo nám to padať. Pred domácimi zápasmi sme verili, že aspoň jeden vyhráme a pôjdeme do Nitry na piaty duel. Naše mužstvo malo svoju silu, no veľkú rolu zohrali aj zranenia a skutočnosť, že viacerí chalani hrali so sebazaprením," poznamenal strelec posledného popradského gólu v sezóne Andreas Štrauch. Práve on v 58. minúte štvrtého zápasu zabránil tretiemu čistému kontu brankára Hartzella a doprial trochu radosti domácemu publiku. Popradskí diváci aj napriek rýchlemu vypadnutiu z play off odmenili svojich hráčov potleskom.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články