Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chára stále verí v účasť na ZOH 2018: Olympiáda je pre športovca najviac

NHL
TORONTO - Chára o účasti hráčov na ZOH: "Každý chce byť súčasťou olympiády"
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejista Zdeno Chára verí, že majitelia klubov NHL zmenia názor a hráči zo zámorskej profiligy sa budú môcť zúčastniť na ZOH 2018 v Pjongčangu. Podľa kapitána Bostonu Bruins je želaná účasť pod piatimi kruhmi jedným z vrcholov kariéry každého športovca.

Chára doteraz reprezentoval Slovensko na troch olympiádach - v Turíne 2006, Vancouveri 2010 a Soči 2014. "Myslím si, že každý hráč chce byť súčasťou olympiády. Je to jedna z najväčších scén, na ktorej sa môže športovec zúčastniť a súťažiť na nej. Je to špeciálny pocit, keď ste obklopený najlepšími športovcami na svete a môžete si s nimi zmerať sily," povedal Chára pred pondelkovým zápasom v Toronte.

Prečítajte si aj: VIDEO Cam Talbot s čistým kontom proti Kings: Takto vychytal Gáboríka

Podľa skúseného beka je najvyšší čas, aby si kompetentní sadli za rokovací stôl a dohodli sa na riešení, ktoré bude vyhovovať všetkým stranám. "Zakaždým, keď je podobný problém ako tento, to pre daný šport nevyzerá dobre. Vrhá to zlé svetlo na ľudí, ktorí sú zodpovední za kľúčové rozhodnutia. Situácia sa dostala do bodu, keď je skutočne najvyšší čas si sadnúť a nájsť riešenie. Verím, že sa to podarí. Náš šport si to zaslúži. Zaslúži si, aby hokej na olympiáde reprezentovali tí najlepší hráči," dodal Chára pre ESPN.

Profiligoví hokejisti štartovali pod piatimi kruhmi pravidelne od Nagana 1998. Majitelia klubov NHL sú však teraz proti prerušeniu súťaže na dva týždne a nepáčia sa im ani náklady na hráčske poistenie. Tie v minulosti kryl Medzinárodný olympijský výbor, ktorý však po piatich olympiádach s týmto systémom prestal. Náklady na poistenie a cestovanie hráčov do NHL na ZOH 2018 sa odhadujú na desať miliónov dolárov. Šéf IIHF Fasel sa nedávno vyjadril, že by dokázal nájsť spôsob, ako túto čiastku uhradiť, vlastníci klubov sa napriek tomu vyjadrujú k účasti hráčov v Pjongčangu negatívne. Naznačili, že žiadajú za prerušenie súťaže nejakú zaujímavú kompenzáciu. Vedenie NHL a hráčskej asociácie NHLPA sa už skôr koncentrujú smerom k Pekingu, kde sa budú konať ZOH v roku 2022.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články