Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Šok v Steal Aréne: O senzáciu sa postaral fínsky obranca!

Martin vyhral v Košiciach. Táto správa je priam šokujúca, keďže sa to Martinu nepodarilo už veľmi dlhý čas a navyše vyrovnal sériu na 1:1, ktorá teraz bude putovať na stred Slovenska.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC Košice 1:2 MHC Martin (1:0, 0:2, 0:0)

Góly: 1. Bartánus (Suja, Huna) – 27. Koyš (Markovič), 34. Pulli (Galamboš, R. Varga)

Rozhodovali: J. Konc, Snášel – Smrek, Stanzel

HC Košice: Habal (Kopřiva) – Šmach, Dudáš, Vašíček, Šedivý, Deyl, Jankovič, Matejka – Bartánus, Suja, Huna – Jenčík, T. Varga, Bicek – Milý, Boltun, Hričina – Šoltés, Bartoš, Klíma – Vrábeľ

MHC Martin: Corbeil (Dzubina) – Kozák, Bačík, Pulli, Tabaček, Brňák, König, Salija, Pacalaj – R. Varga, Galamboš, Korostin – Koyš, Heizer, Markovič – Surovka, Dlouhý, Rapáč – Jurášek, Pokrivčák, Dírer

Stav série 1:1

Martinčania nastúpili do zápasu s cieľom zlepšiť svoju hru v útoku i v obrane, ale druhý duel štvrťfinálovej série lepšie začali domáci. Kapitán Marek Bartánus nadviazal na tri góly z prvého zápasu a už po 49. sekundách zužitkoval na hranici bránkoviska prihrávku Suju - 1:0. Domáci pokračovali v aktívnej hre a presilovka Martinčanov ich zbrzdila iba na krátky čas. Košičania mali v úvodnej tretine viac z hry, no druhý gól nedokázali pridať. To sa im v druhej časti vypomstilo.

Tá totiž herne i výsledkovo patrila Martinčanom, ktorí výrazne zlepšili pohyb i nasadenie a boli aj gólovo odmenení. Najskôr však Dlouhý v 25. minúte nevyužil sľubnú príležitosť, keď sa ocitol sám pred brankárom Habalom. O dve minúty to však už hosťom vyšlo, keď v úniku dvoch proti jednému posunul Markovič puk Koyšovi a ten prekonal Habala - 1:1. Martinčanov tento moment ešte viac osmelil a snažili sa aj o ďalší gól. Výsledkom ich aktivity bola presilovka v 34. minúte. Tú už po 17. sekundách využil obranca Pulli a upravil na 1:2. Zaskočení domáci sa naďalej dopúšťali viacerých chýb najmä v obrane, no postupne sa vrátili k aktívnejšej hre. V 36. minúte mohol vyrovnať Milý, ale brankár Corbeil zmaril jeho príležitosť.

Tretia tretina priniesla výborný hokej plný nasadenia i gólových príležitostí. Košičania sa tlačili do útoku, zvýšili pohyb, no nezaostávali ani hostia. Tí si v 46. minúte poriadne vydýchli, keď skákajúci puk tesne, ale predsa ostal pred ich bránkovou čiarou. Košičania zo situácie vyťažili presilovú hru, no v nej si nedokázali vytvoriť tlak, čo diváci "odmenili" piskotom. V 49. minúte mohol Koyš pridať tretí gól MHC, no Habal mu radosť zmaril efektným zákrokom. Záverečná desaťminútovka priniesla veľkú snahu Košičanov o vyrovnanie, no tí narážali na dôsledne brániacich hostí na čele s rozchytaným brankárom Corbeilom. Šance domácich na vyrovnanie držal brankár Habal, ktorý v 59. minúte zmaril veľkú príležitosť Markoviča. Košičania skúsili aj hru so šiestimi hráčmi, no vyrovnať už nedokázali.

Miroslav Marcinko, tréner HC Košice: "Vstup do zápasu bol z našej strany dobrý. Dali sme rýchly gól, mali sme aj početnú streľbu. Tak ako v prvom zápase, aj v tomto rozhodla druhá tretina. Žiaľ, tentoraz v náš neprospech. Nasadenie hráčov bolo až do konca, ale s jedným gólom sa nedá vyhrať."

Pavel Paukovček, tréner MHC Martin: "Prvú tretinu poznačil rýchly gól domácich. V druhej a tretej tretine chlapci príkladne bojovali o každý jeden puk tak, ako sme si pred zápasom povedali. Snažili sme sa nepúšťať súpera k vážnym šanciam. Dali sme dva góly a náskok sme si dokázali ustrážiť. Keď to už pred bránkou "horelo," tak nás podržal brankár."

Martin Dudáš, obranca HC Košice: "Druhú tretinu sme totálne zaspali. Možno nám aj trochu uškodil rýchly prvý gól. Asi sme si mysleli, že to už pôjde samé. Vedeli sme, že Martinčania sú bojovné mužstvo a len tak ľahko sa nevzdajú. My teraz musíme zdvihnúť hlavy."

Jaroslav Markovič, útočník MHC Martin: "Dnes nám prvá tretina vyšla horšie než v prvom zápase. Po nej sme si však v kabíne povedali aj ostrejšie slová a som rád, že padli na úrodnú pôdu. Celkovo sme dnes ukázali oduševnený a bojovný výkon. Za toto víťazstvo sme nesmierne šťastní."

Prečítajte si aj: VIDEO Hokejový svet smúti: V Rusku zomrel poctený tréner a známy televízny komentátor!

MsHK Žilina 2:3 HKM Zvolen (1:1, 0:1, 1:1)

Góly: 10. Rogoň (Gmitter, Ondruš), 60. Ťavoda (Holovič, Konečný) - 6. Petráš (M. Novák), 35. Šišovský (Puliš, P. Zuzin), 52. Klhůfek (B. Mráz, Lušňák)

Rozhodovali: Baluška, Konc – Kacej, Orolín

MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Bokroš, Čížek, Brejčák, Juraško, Ťavoda, Grman, Macejko, Prokop – Handlovský, Hruška, Hovorka – Jurík J., Húževka, Švihálek – Konečný, Holovič, Stupka – Rogoň, Ondruš, Gmitter

HKM Zvolen: Baroš (Šimko) – Andersons, Novák M., Hraško, Valenta, Ivan, Habšuda, Krejčí, Dubeň – Lušňák, Puliš, Zuzin P. – Klhufek, Mráz, Kelemen – Novák L., Jurík L., Šišovský – Síkela, Petráš, Matis

Stav série 1:1

Druhý zápas série sa začal v opatrnejšom duchu, oba tímy sa snažili hrať najmä pozorne v obrane a veľmi sa dopredu nehrnuli. Aj v druhom dueli však šli ako prví do vedenia Zvolenčania, keď v 6. min pokus Michala Nováka tečoval pred Tomekom Petráš. Vlci zapli na vyššie obrátky, do šancí sa dostal Handlovský aj Hovorka a práve kapitán Žiliny si aktivitou vypýtal faul. Presilovku síce domáci nevyužili, ale chvíľu po nej v 10. min mladý Rogoň zblízka poslal puk po prihrávke Gmittera za Barošov chrbát a vyrovnal. Diváci potom sledovali vyrovnaný duel, ktorý mohol nakloniť na stranu hostí Lušňák, no v 16. min zblízka nepochopiteľne minul poriadne odkrytú bránu Žiliny. Prvú tretinu zakončila šanca Žiliny, keď Húževka v poslednej sekunde v dobrej pozícii dobre vystrelil, ale Baroš jeho pokus zlikvidoval.

Druhá tretina bola ešte vyrovnanejšia ako prvá. V 23. min mal šancu najskôr domáci Stupka a o chvíľu na opačnej strane Petráš, skóre sa však nemenilo. V 25. min dostal domáci zadák Macejko pukom nepríjemnú ranu do ruky a v zápase už nepokračoval. Hostia a ani domáci potom v polovici stretnutia nevyužili presilové hry, keď najmä šance Michala Nováka a Konečného volali po góloch. V 35. min šli predsa len do vedenia hostia, keď chybu Hrušku potrestal Zvolen rýchlou kontrou, Pulišovu strelu Tomek vyrazil a dorážka Šišovského už šla do prázdnej brány. V 38. min sa domáci kapitán Hovorka nenechal už viac osekávať od Petráša a ručne mu vysvetlil, že to nemieni ďalej trpieť. Do konca tretiny gól už nepadol, i keď v posledných sekundách hry ešte nebezpečne pálil Hruška.

Prečítajte si aj: Keď nastupovali, pískali na nich: Klub sa môže pýšiť mnohými legendami a beznádejne preplneným štadiónom!

V tretej časti začali domáci, hrajúci už iba na tri útoky, od úvodu s početným forčekingom už v súperovej obrannej tretine. Hostia si s tým však dokázali poradiť a viackrát nepríjemne podkúrili aj pred Tomekom. V 49. min mal vyrovnanie na hokejke Hovorka, no spred Barošovej brány namieril puk vedľa troch žrdí Zvolena. Zvolenčania veľmi nepúšťali Žilinu do hry a nakoniec sa tešili z tretieho gólu, ktorý si v 52. min nešťastne strelil po Klhůfkovej prihrávke obranca Juraško. Žilinčanov to ešte viac vykoľajilo, nevedeli sa dostať do vážnejšej šance a hostia umnou hrou kontrolovali výsledok. Necelých 5 minút pred koncom duelu sa po oddychovom čase odhodlali domáci k hre bez brankára a dlho zvierali hostí v ich obrannej tretine. V poslednej minúte nakoniec hostia inkasovali, keď sa v predbránkovom priestore dobre zorientoval Ťavoda a znížil na 2:3. Vo zvyšných 34 sekundách však vlci nedokázali už puk prepasírovať za Baroša a Zvolen tak po výhre 3:2 vyrovnal stav série na 1:1.

Milan Jančuška, tréner Žiliny: „Dnešný zápas nám nevyšiel podľa predstáv. Dnes nám nešli nohy tak, ako sme si predstavili a s tým súvisela aj súčinnosť formácií. Ťažko sme sa prebíjali k bráne súpera, početnosť streľby bola nízka. Bola šanca doviesť zápas do remízy, v záverečnej power play sme pri troške šťastia mohli vyrovnať. Je to play off, spokojnosť by bola s dvoma víťazstvami, máme len jedno, ale dobre zregenerujeme a pripravíme sa na ďalší duel vo Zvolene.“

Milan Staš, tréner Zvolena: „Na včerajší zápas sme rýchlo zabudli, padli aj tvrdšie slová, ktoré si hráči vzali k srdcu. Príkladne bojovali, dali do toho všetko. Celý zápas sme mali pod kontrolou, aj keď v niektorých momentoch nás súper zatvoril v tretine. Trošku ma mrzí hektický záver, ale som rád, že sme zvíťazili. Víťazstvo od súpera nás teší a povzbudzuje do ďalších bojov.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články