Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bruno Mráz: "Môžeme zdolať každého"

Košice 6. marca (TASR) - Dôstojná oslava štyroch legiend košického hokeja, k tomu najvyššia divácka návšteva v sezóne. Zápas 51. kola Tipsport Ligy medzi HC Košice a HKM Zvolen bol pre fanúšikov zaujímavejší než zvyčajne. Sviatok košického hokeja však pokazili Zvolenčania, ktorých víťazstvo 2:0 režíroval útočník Bruno Mráz.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Podľa oficiálneho zápisu sledovalo stretnutie 7431 divákov, čo je najvyššia návšteva doterajšieho priebehu sezóny. Domáci Košičania nastúpili v retro dresoch, no tie im napokon šťastie nepriniesli. Proti boli už pomaly tradiční kaziči osláv. Zvolenčania vyhrali výnimočný duel nielen v 51. kole v Košiciach, ale aj 22. decembra v Žiline, keď úvodné buly hodil Peter Sagan a domáci nastúpili v dúhových dresoch. "Osobne som v Košiciach nevyhral veľmi dlhý čas a som rád, že sa to konečne zlomilo. Kľúčom k víťazstvu boli zvládnuté oslabenia a aj to, že si každá formácia plnila svoje úlohy. Bolo skvelé, že prišlo toľko ľudí. Každému hráčovi, nám i domácim, sa hrá lepšie, keď je toľko divákov," poznamenal Bruno Mráz.

Útočník Zvolena sa podieľal na oboch góloch hostí. Pri prvom posunul puk Klhůfkovi, na 2:0 zvýšil sám. Stalo sa tak málo vídaným spôsobom. Počas košickej hry bez brankára sa vhadzovalo v strednom pásme a Mráz trafil na buly puk tak ideálne, že ho nasmeroval priamo do opustenej košickej bránky. "Nebolo to až také jednoduché. Všimol som si však, že majú zle postaveného obrancu, tak som to skúsil zahrať dopredu a našťastie to tam padlo," uviedol Mráz. Zvolenský center mohol skórovať už skôr. V 50. minúte mal po podrazení brankára Habala k dispozícii trestné strieľanie, ale v ňom košického brankára neprekvapil. "Škoda, že som nedal to trestné strieľanie. To by ich už asi dorazilo, takto, naopak, dostali krídla. Na psychiku hráča je nepríjemné, keď nepremení trestné strieľanie. Ja som však veril nášmu kolektívu, že to ubráni a napokon to aj vyšlo," poznamenal Bruno Mráz.

Zvolenčania si víťazstvom upevnili postavenie na piatej priečke a na Poprad majú náskok päť bodov. "Chceme vyhrať každý zápas a nepozeráme sa, koho v play off dostaneme. V tejto chvíli to vyzerá, že môžeme dostať niekoho z trojice Nitra, Košice, Žilina. Na to však nemyslíme. Vieme, že môžeme zdolať každého," dodal zvolenský útočník. Do konca základnej časti Zvolenčania ešte odohrajú domáce zápasy proti Popradu a Liptovskému Mikulášu, medzi ktorými absolvujú šieste tohtosezónne derby v Banskej Bystrici.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články