Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šok pre Budaja, spolu s Černákom opúšťajú Kings

NHL
TORONTO - V NHL prišlo k ďalšej výmene, týka sa tentokrát dvoch Slovákov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Brankár Peter Budaj a obranca Erik Černák sa stali hráčmi Tampy Bay Lightning, tá s nimi získala aj právo výberu v siedmom kole draftu 2017 výmenou za brankára Bena Bishopa a právo výberu v piatom kole draftu 2017, oznámil to viceprezident a generálny manažér Tampy Steve Yzerman.

Budaj odchytal za Los Angeles v prebiehajúcej sezóne 53 duelov, z nich bolo 27 víťazných. Sedemkrát vychytal čisté konto. Mal priemer 2,12 gólu na zápas a 91,7-percentnú úspešnosť zásahov. Spolu odohral Budaj v NHL už 350 stretnutí, okrem Los Angeles aj za Montreal Canadiens a Colorado Avalanche.

Konkurentom Budaja v bránke Bleskov bude 22-ročný ruský reprezentant Andrej Vasilevský (2,81 gólu; 90,9%), ktorý sa rovnako ako Ben Bishop (2,55 gólu; 91,1%) predstavil v 32 stretnutiach aktuálneho ročníka. V jednom dueli si zachytal aj lotyšský gólman Kristers Gudlevskis.

Černák pôsobil počas tejto sezóny v nižšej OHL, kde odohral 41 duelov za Erie Otters, zaznamenal v nich 17 bodov za 3 góly a 14 asistencii, v bilancii plus/mínus má plusových 27 bodov. Dokopy v OHL za 82 zápasov nazbieral 32 bodov za 7 gólov a 25 prihrávok, v bilancii plus/mínus má plusových 34 bodov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články