Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jurčo: "Chicago hrá štýlom, ktorý sa mi páči a na ktorom som vyrastal"

NHL
Premiéra Tomáša Jurča v novom drese sa nezadržateľne blíži. Jeho príchod do Chicaga urobil v NHL menšiu raritu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Na konci roku 2015 dres Blackhawks obliekal len Hossa a Rozsívalom, navyše druhý menovaný odohral v základnej časti len polku zápasov. Dnes oblieka dres Chicaga spolu s Hossom ešte aj Richard Pánik, Tomáš Jurčo a českí zadáci Michalovia Rozsíval a Kempný. Táto pätica, z ktorej by sa dala vyskladať kompletná formácia určite teší aj početnú komunitu Čechov a Slovákov, ktorá žije v Chicagu.

Angažovanie Richarda Pánika sa ukázal ako dobrý krok, keďže nie moc výrazný slovenský útočník sa v tomto meste prebudil a zažíva zatiaľ svoju najlepšiu sezónu v NHL. Na svojom konte má slovenský krídelník už 16 gólov a rovnaký počet asistencií a v Chicagu veria, že rovnaký potenciál má aj Tomáš Jurčo. Ten túto sezónu odohral len 16 zápasov, v ktorých nezískal ani jeden bod, no generálny manažér Chicaga verí, že sa to čoskoro zmení. "Ide o útočníka, ktorého sme mali v hľadáčiku pomerne dlhý čas, už v minulých rokoch sa nám páčil jeho štýl hry. Je to veľký hráč, veľmi šikovný, rýchly a hrá podobným štýlom ako náš tím. Sme veľmi radi, že sme ho priviedli a vidíme v ňom veľký potenciál," uviedol Bowman.

Prečítajte si aj: Chára dopomohol k vysokej výhre Bostonu

V mužstve je veľa tvorivých útočníkov, ktoré je doplnené skúsenými hráčmi ako je Marián Hossa. Do takého tímu by mal Tomáš Jurčo geniálne zapadať a vďaka nie ideálnym podmienkam v Detroite je z prestupu nadšený. "V poslednom roku som sa vôbec nevyvíjal, takže prišiel čas, aby som sa niekam posunul a dostal svoju hru na inú úroveň," povedal Jurčo pre NHL.com po prvom tréningu v Chicagu. "V Detroite to z mnohých dôvodov pre mňa nebolo ono. Veľa som toho nenahral, potom je to samozrejme ťažké. Keď pár týždňov nenastúpite a potom idete na ľad len na pár zápasov, nie je ľahké sa chytiť."

Odhodlaná nová posila Blackhawks je pripravený dať zo seba maximun. "Viem, že tie schopnosti mám, len sú teraz schované niekde vo vnútri. Musím ich znovu vydolovať. Chicago hrá štýlom, ktorý sa mi páči a na ktorom som vyrastal, čo by mi malo sedieť. Len treba byť trpezlivý," dodal Jurčo.

Šancu na to bude mať už túto noc v zápase so St. Louis Blues. Chicagu sa momentálne darí vyhrali osem z posledných deviatich zápasov a dúfajme, že do rozbehnutého vlaku vynikajúco zapadne aj bývalý útočník Rew Wings.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články