Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Carlsson sa zabýval v zostave baranov: Silný kolektív a vyváženosť

BANSKÁ BYSTRICA - Tesne pred uzávierkou prestupov prišlo do Banskej Bystrice hneď niekoľko zaujímavých mien vrátane švédskeho obrancu Jonathana Carlssona.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

28-ročný rodák z mesta Uppsala v domovskej krajine nastupoval za Brynäs, Timru či Södertälje. V zámorí sa však veľmi nepresadil, keďže ako draftová voľba Chicaga Blackhwaks z roku 2008 sa najvyššie dostal do farmárskeho tímu Rockford IceHogs a posledné dve sezóny toho dokonca odohral viacej v ECHL. Naposledy za Indy Fuel.

Jeho príchod na Slovensko sa mu zatiaľ veľmi pozdáva: "Beriem to ako výzvu. Prišiel som do tímu s víťaznou mentalitou a výbornými návykmi, kde ľudia očakávajú víťazstvá. Máme spoločne veľké očakávania," povedal Carlsson pre hokejovysvet.sk.

"Cítim, že tento tím je veľmi silný kolektívom a skvele vyvážený. Strieľame dosť gólov a máme silnú defenzívu. Zažívam tu pekné obdobie kariéry a teším sa na ďalšie zápasy," pokračoval.

Skôr, ako prišiel, si overil, do čoho ide. Po rozhovoroch s vedením mu ale bolo jasné, že robí dobre: "Pred podpisom zmluvy som hovoril s trénerom o tom, akú rolu v tíme budem mať a čo odo mňa očakáva. Mám skôr defenzívnejšie úlohy," vysvetlil.

V kabíne síce väčšinu spoluhráčov nepoznal, no zapadol rýchlo: "Hral som už proti niekoľkým chlapcom z tohto tímu a s Martinom Bellušom v Indy Fuel. Chlapci ma tu privítali vo veľkom štýle," dodal švédsky obranca.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články