Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vicemajster sveta Vaic dal bodku za svojou kariérou

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Pre hokejistov prvoligovej Spišskej Novej Vsi sa prehrou 3:4 s Michalovcami v treťom zápase prvého kola play off skončila sezóna. Štvrťfinále druhej najvyššej súťaže prehrali hladko 0:3 na zápasy a táto séria dala zároveň definitívnu bodku za kariérou 39-ročného útočníka Ľubomíra Vaica.
Zdroj: facebook.com/hkspisskanovaves
Zdieľajte:

Jeden z najslávnejších hokejových rodákov zo Spiša mal napriek prehre dôstojnú rozlúčku, na pamiatku dostal dres i pamätnú plaketu z rúk bývalých spoluhráčov Andreja Podkonického a Miroslava Laža. Vaic už v januári potvrdil svoje predbežné plány ukončiť kariéru po sezóne 2016/2017. Tú odohral v drese Spišskej Novej Vsi a hoci Spišiaci proti Michalovciam statočne bojovali, z hladkého postupu sa tešil favorit.

Vaic si ovácie publika užil už pred zápasom, keď z rúk Podkonického a Laža prebral symbolický dres s logami všetkých klubov, za ktoré Vaic v kariére nastúpil. "Netušil som to a o to viac ma to potešilo. Som šťastný, že som sa mohol rozlúčiť spoločne so svojimi najbližšími a ďakujem aj Mirovi a Andrejovi za ich príchod k nám na Spiš. Ďakujem všetkým, ktorí mi prišli naposledy zatlieskať a priali mi všetko dobré do ďalšieho života," citoval Vaica portál hokej.sk.

K najväčším úspechom v kariére Ľubomíra Vaica patria dve medaily z majstrovstiev sveta. Prvú získal ako člen strieborného slovenského tímu na MS 2000 v Petrohrade, o tri roky neskôr si z Helsínk priniesol bronz. Počas kariéry okúsil ligy v Česku, Nemecku, Fínsku i v Rusku, v deviatich zápasoch si vyskúšal aj slávnu zámorskú NHL. Ako hráč Vancouveru Canucks strelil jeden gól a na ďalší prihral. Významnú stopu zanechal v českom Liberci, ale aj v Slovane Bratislava.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články