Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Cehlárikov agent nechce hovoriť o korupcii na Slovensku: Vo Švédsku sa trénuje oveľa rozumnejšie

NHL
BOSTON - Petra Cehlárika síce po raketovom nástupe v NHL poslali späť na farmu, no vedenie Bostonu ho už povolalo znova do prvého tímu.
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:

Cehlárikov agent Louis Liesch vysvetlil v čom spočíva tajomstvo slovákovho úspechu. Podľa neho by sa to nepodarilo, ak by Cehlárik zostal na Slovensku. "Ľudia v hokeji presadzujú projekt reprezentačnej dvadsiatky, no z tohto projektu zatiaľ do NHL nikoho nedraftovali. Nevidím tam žiadny pokrok u hráčov, ktorí sa ho zúčastnili. Na Slovensku je aj veľa korupcie a radšej by som to ďalej nerozoberal," povedal Liesch pre hnonline.sk.

Prečítajte si aj: Najhorúcejší kandidáti na zmenu dresu. Nájde sa medzi nimi aj Slovák

Posledných päť sezón strávil Cehlárik vo Švédsku. "U vás tréneri hovoria mladým hráčom, že treba hlavne bodovať a potom ich čaká NHL. No výchova nie je iba o číslach, treba zlepšovať aj schopnosť brániť a korčuľovanie. Aj na úkor nižšej produktivity. Vo Švédsku sa trénuje omnoho rozumnejšie ako na Slovensku.“

Cehlárik podľa neho odišiel do zámoria v správnom momente po piatich rokoch vo Švédsku. "Je to vôli na sebe tvrdo pracovať. Potom sa vám to vráti v takejto forme. Verím, že toto je iba začiatok a prvý krok v úspešnej a dlhoročnej kariére v najlepšej hokejovej lige sveta," dodal agent pre hnonline.sk.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hnonline.sk, sport24.sk

Diskusia

Podobné články