Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

ZA 7 DNÍ: Úspechy Ružičku, Haláka, Bubelu, Cehlárika či Bondru

EURÓPA, AMERIKA, ÁZIA – Pravidelný prehľad pôsobenia slovenských hokejistov hrajúcich v zahraničných ligách, ktorí boli úspešní, tentoraz od 9.2. do 15.2.2017.
Zdroj: TASR - Miloš Bubela v drese Slovenska v auguste 2016
Zdieľajte:

ŠTVRTOK 9.2.

NHL (USA/Kanada): Los Angeles zvíťazilo na ľade Floridy 6:3, keď Peter Budaj kryl 36 z 39 pukov.

ECHL (USA): Martin Nemčík prihrával na oba góly hostí v dueli Alaska – Utah 1:2.

PIATOK 10.2.

NHL (USA/Kanada): Jedným gólom sa na víťazstve Chicaga vo Winnipegu 5:2 podieľal Marián Hossa.

AHL (USA/Kanada): Prvou hviezdou stretnutia Providence – Bridgeport 0:1 sa stal brankár Jaroslav Halák, keď pri svojom čistom konte kryl úctyhodných 42 streleckých pokusov domácich.

OHL (Kanada): Raz skórovali Marián Studenič i Adam Ružička. Studenič prispel k výhre Hamiltonu v Mississauge 4:3 po nájazdoch. Ružičkova Sarnia prehrala s Oshawou 3:5.

ECHL (USA): Miloš Bubela prihrával na dva góly Orlanda, ktoré prehralo v Greenville 3:5.

USHL (USA): Za čisté konto bol Dávid Hrenák ocenený titulom tretia hviezda stretnutia Fargo - Green Bay 0:1. Kryl v ňom spolu 25 pukov.

Allsvenskan (Švédsko): Už v tretej minúte svojho premiérového duelu v lige sa strelecky presadil Matej Galbavý, pomohol tak k výhre svojho celku Mora IK nad Västerasom 6:0.

NLB (Švajčiarsko): Gólom streleným v oslabení prispel Jozef Balej k výhre Martigny v Biasce 4:2.

DEL 2 (Nemecko): Gól a asistencia Adama Lapšanského jeho Ravensburgu nestačili a prehral v Kaufbeurene 2:6.

SOBOTA 11.2.

NHL (USA/Kanada): Za bilanciu 2+1 sa Richard Pánik stal prvou hviezdou duelu Edmonton – Chicago 1:5. Debut v súťaži zaznamenal Richard Pánik, jeho Boston zdolal Vancouver 4:3.

AHL (USA/Kanada): Bridgeport prehrával s Providence 3:4 po dvoch tretinách, keď sa do bránky domácich postavil Jaroslav Halák a zatiahol roletu. Bridgeport napokon zvíťazil 5:4 po nájazdoch. Halák kryl 9 striel plus všetky 4 nájazdy hostí v rozstrele.

OHL (Kanada): Hamilton zdolal Windsor 6:3, keď sa raz gólovo presadil domáci Marián Studenič.

ECHL (USA): Druhou hviezdou stretnutia Tulsa – Missouri 3:4 po predĺžení bol dvojgólový kanonier hostí Radoslav Illo. Znova skóroval Miloš Bubela, ale jeho Orlando opäť prehralo v Greenville, tentoraz 2:5.

USHL (USA): Hosťujúci brankár Dávid Hrenák kryl 33 z 35 striel v dueli Fargo - Green Bay 2:3 po nájazdoch.

NEDEĽA 12.2.

NHL (USA/Kanada): K výhre Bostonu nad Montrealom 4:0 prispel gólom v oslabení kapitán Zdeno Chára (druhá hviezda duelu) a premiérovými dvomi bodmi za asistencie aj Peter Cehlárik (tretia hviezda zápasu).

AHL (USA/Kanada): Jaroslav Halák priviedol tretí deň za sebou k výhre svoj Bridgeport, tentokrát 5:4 nad Hershey, keď kryl 22 z 26 pukov.

OHL (Kanada): Kitchener porazil Sarniu 8:4, jeden z gólov hostí vsietil Adam Ružička.

DEL 2 (Nemecko): V zápase Frankfurt – Crimmitschau 10:4 prihrával na tri góly hostí Ivan Čiernik.

PONDELOK 13.2.

WHL (Kanada): Gól a asistencia Radovana Bondru nepomohli jeho Prince George Cougars a podľahli so Spokane 3:4.

UTOROK 14.2.

WHL (Kanada): Prince George Cougars tentoraz zdolali Spokane 7:2, dvomi asistenciami k tomu prispel Radovan Bondra .

KHL (Rusko): K výhre Slovana Bratislava nad Medveščakom 5:4 po predĺžení zo Slovákov najviac prispeli Michal Hlinka (1+0) a Andrej Šťastný (0+2).

DEL 2 (Nemecko): V zápase Crimmitschau – Bietigheim 3:4 po predĺžení v drese domácich raz skórovali Martin Bartek (1+1) i Ivan Čiernik.

Ligue Magnus (Francúzsko): Gap zvíťazil v Epinale 4:1, pomohol k tomu Branislav Rehuš (1+1).

AlpsHL (Rakúsko) – skupina víťazov: Výhru Lustenau nad Jesenicami pečatil Dušan Devečka gólom do prázdnej bránky na 5:2; Skupina porazených: Neumarkt porazil Zell am See 2:1, keď jeden gól víťazov vsietil Rastislav Gašpar.

MOL Liga (Maďarsko) – štvrťfinále: DVTK – Ferencvároš Budapešť 4:5, stav série 0:1, Vladimír Ďubek (Ferencvároš, 2+0); Debrecín – Brašov 6:3, stav série 1:0, Tomáš Klempa (Brašov, 0+2).

STREDA 15.2.

OHL (Kanada): Sarnia vyhrala nad Guelphom 6:2, dvomi gólmi jej k tomu pomohol Adam Ružička, stal sa prvou hviezdou stretnutia.

ECHL (USA): Florida zdolalo Orlando 3:2 po predĺžení, ktoré si hostia vynútili gólom Miloša Bubelu.

KHL (Rusko): V záverečnom dueli sezóny zvíťazil Slovan Bratislava nad Medveščakom 7:5. Po jednom góle domácich vsietili Patrik Bačík, Michal Hlinka, Patrik Lušňák, Pavol Skalický (1+1) i Tomáš Starosta. Dva body za asistencie zaznamenal Andrej Šťastný. Za hostí raz skóroval Lukáš Kozák.

Tipsport Extraliga (Česko): K výhre Chomutova v Pardubiciach prispeli aj Juraj Valach (1+1) a Dávid Skokan (1+0). Po góle Dávida Grígera viedli Karlove Vary nad Vítkovicami 2:0, napokon prehrali 3:5. Na víťazstve Hradca Králové na ľade Sparty Praha 5:2 mal zásluhu Patrik Rybár, ktorý kryl 25 z 27 striel Pražanov.

EBEL (Rakúsko) – skupina víťazov: Výhru Lustenau nad Jesenicami pečatil Dušan Devečka gólom do prázdnej bránky na 5:2; Skupina porazených: Znojmo vyhralo vo Villachu 6:3, keď dvakrát asistoval Peter Pucher.

Championship (Kazachstan): Pavlodar zvíťazil na ľade tabuľkového suseda Nomad Astana 4:1, veľkú zásluhu mal na tom brankár Vladimír Kováč, keď kryl 26 z 27 striel. Na prvý z gólov hostí asistoval Peter Fabuš.

MOL Liga (Maďarsko) – štvrťfinále: Debrecín – Brašov 2:5, stav série 1:1, Richard Filip (Brašov, 1+2), Tomáš Klempa (Brašov, 0+1).

Polska Hokej Liga (Poľsko) – skupina víťazov: Tomáš Sýkora prispel dvomi asistenciami k výhre Krakova v Podhale 5:3. Skupina porazených: V stretnutí Gdaňsk – Osvienčim 8:4 mal Peter Bezuška v drese hostí bilanciu 1+1.

Prečítajte si aj: PREDCHÁDZAJÚCI SUMÁR OD 2.2. DO 8.2.
Zdieľajte:
Zdroje informácií: evysledky.com, slovakhockey.sk, icehockey.kz, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články