Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Ukončí Slovan sezónu so cťou? Na belasých čakajú v KHL posledné dva zápasy!

BRATISLAVA - Hokejisti HC Slovan Bratislava nastúpia na záverečné dve stretnutia základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy 2016/17 v domácom prostredí proti chorvátskemu tímu Medveščak Záhreb.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb

Slovan nastúpi proti Medveščaku nielen dnes, ale aj o deň neskôr 15. februára. Oba tímy sa už zmierili s tým, že do vyraďovacej časti sezóny nepostúpia. Hokejisti Slovana by sa však so svojimi fanúšikmi veľmi radi rozlúčili v piatom ročníku KHL víťazne. O motiváciu majú teda postarané. Vedenie HC Slovan Bratislava sa rozhodlo, že tieto posledné zápasy najmä kvôli divákom odohrá tím v plnej zostave.

Prečítajte si aj: Slovan bude mať koniec sezóny výrazne uľahčený, Medveščak už ledva zloží dve päťky

Hoci Medveščak ťahá šesťzápasovú sériu prehier, na jeho víťazstvách sa z útočníkov podieľa najmä trojica Holby Genoway, Francis Paré, Alexandre Giroux. Prvý menovaný má v štatistikách 25 bodov, kanadský útočník známy z pôsobenia v Slovane 36 a Giroux 20 bodov.

Pre fanúšikov Slovana je veľmi dobre známy najmä Francis Paré, ktorý v našom klube pôsobil v minulej sezóne

Defenzívu Medveščaku diriguje Mark Katic, ktorý nazbieral 22 bodov (16+6). Dvadsaťsedemročný hokejista s chorvátskym pasom odohral v Záhrebe všetky sezóny v KHL. Výraznou predsezónnou posilou je český bek a držiteľ bronzu z MS 2012 Jakub Krejčík. Stabilnou oporou zadných radov je aj Derek Smith, ktorý má na konte má 99 stretnutí v NHL. V bránkovisku má zatiaľ jasnú pozíciu jednotky Michael Garnett, v sedemnástich zápasoch mu v štatistikách svieti slušná úspešnosť 90,3% zákrokov.

Pri poslednom vzájomnom súboji Medveščak na domácom ľade rozstrieľal Slovan 6:0.

ABSENCIE

HC Slovan Bratislava: Meszároš, Viedenský, Ďaloga, Smoleňák, Nedorost

Medveščak Záhreb: B. Parlett, Y. Sauve, (štart niektorých hráčov je otázny)

Je viac ako pravdepodobné, že Medveščak Záhreb budúcu sezónu už v KHL neuvidíme. Klub bojuje s finančnými ťažkosťami a vedenie muselo pristúpiť k masívnemu výpredaju kádra, aby trocha odľahčilo rozpočet. Na posledný zápas postavil Záhreb iba dve kompletné päťky, päť obrancov a osem útočníkov.

Tipujeme výhru Slovana v kurze 1.27

Posledný zápas

Slovan Bratislava - Viťaz Podolsk 1:6 (1:1, 0:2, 0:3)

Góly: 11. Lušňák (Skalický) - 4. Kopejkin (Jacenko, Kempe), 23. Jacenko (Švec-Rogovoj), 36. Jacenko (Švec-Rogovoj, Gimajev), 44. Afinogenov (Makejev), 46. Pankov (Švec-Rogovoj), 50. Kempe (Aaltonen, Horák).

Hokejisti Slovana Bratislava v poslednom zápase, prehrali s priamym konkurentom v boji o vyraďovačku Viťazom Podoľsk vysoko 1:6. Slovan sa tak počas svojho päťročného pôsobenia v KHL prebojoval do play off len dvakrát. V sezónach 2012/13 i 2015/16 vypadol v prvom kole, keď prehral s Dinamom Moskva, respektíve CSKA Moskva v oboch prípadoch 0:4 na zápasy.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, facebook.com

Diskusia

Podobné články