Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Päť nováčikov z olympijského výberu, ktorí stoja za pozornosť

Aj tento rok sa predstaví naša reprezentácia na turnaji v Rakúsku. Táto akcia slúži hlavne pre sondovanie hráčov, ktorí nemajú skúsenosti s najcennejším dresom a patria medzi mladšie ročníky. My sme sa pozreli na päticu z nich, ktorí to môžu v budúcnosti dotiahnuť ďaleko.
Zdroj: youtube
Zdieľajte:

Matúš Sukeľ (21 rokov, Liptovský Mikuláš - Slova Bratislava)

Odchovanec mikulášskeho hokeja patrí medzi najväčšie objavy tejto sezóny. Už v tej minulej ukázal veľký potenciál na MS do 20 rokov, nestratil sa ani vo fínskej juniorskej súťaži. Veľký prelom nastal s jeho presunom do extraligového tímu jeho rodného mesta. Matúš sa okamžite zaradil medzi jeho opory, čomu nasvedčujú aj štatistiky (44 zápasov, 17+14). To neušlo ani vedeniu Slovana Bratislava, ktorý mu umožnil nakuknúť na 5 zápasov do KHL.

Andreas Štrauch (22 rokov, HK Poprad)

Technicky veľmi kvalitný útočník patril medzi najlepších hráčov na Slovensku počas celého mládežníckeho obdobia jeho kariéry. Zastavila ho až sezóna 2012/13, v ktorej kvôli administratívnym problémom klubu Patriot Budapešť (MHL) a zvláštnym krokom vedenia jeho rodného klubu nehral. Od minulej sezóny je však stabilným členom seniorského mužstva Kamzíkov a v tejto sezóne patrí medzi jeho najproduktívnejších hráčov. Momentálne mu prospieva najmä spolupráca v útoku, kde hrá spolu s Mlynarovičom a Svitanom. V jeho prípade sa oplatí sledovať najmä hra 1 na 1 a palicová technika.

Peter Boltun (24 rokov, HC Košice)

Michalovského rodáka môžeme zaradiť do skupiny útočných univerzálov, keďže mu nerobí problém hra na krídle ale aj na pozícii centra. Petrovi trvalo trochu dlhšie, kým sa dokázal na stálo prepracovať do košického mužského kádra. Pomohlo mu v tom najmä nazbieranie zápasovej praxe počas hosťovania v Bardejove, Michalovciach a najmä v Poprade. V tejto sezóne sa mu darí aj bodovo. V drese Oceliarov nazbieral 25 bodov v 45 zápasoch. Výhodou do budúcnosti je najmä jeho využiteľnosť na pozícii stredového útočníka.

Patrik Bačík (22 rokov, MHC Martin - Slovan Bratislava)

Patrik tiež patrí medzi mladých hráčov, ktorí vďaka účinkovaniu Slovana Bratislava nazreli do KHL už v relatívne nižšom veku. U Bačíka sa však túto sezónu jednalo o návrat domov, keďže je odchovancom Belasých. Tento defenzívny obranca sa skúšal presadiť v seniorskom hokeji najprv v extraligovej Nitre a pomerne úspešnejšie v Martine. Účastník MS do 18 aj 20 rokov by mal v budúcnosti patriť medzi naše obranné opory, ak bude naďalej dostávať toľko priestoru v KHL, ako tomu bolo v tejto sezóne.

Juraj Šiška (20 rokov, HK Nitra - Slovan Bratislava)

Jeden z najmladších hráčov nášho výberu taktiež odohral väčšiu časť sezóny za Belasých. V drese Slovana nastúpil na 33 zápasov a pripísal si dva body. Produktívnejší je v Nitre, kde nazbieral 9 bodov v 13 zápasoch. Na to, že je to jeho prvá seniorská sezóna, podáva stabilné výkony, ktoré však z času na čas limitujú časté presuny medzi týmito dvoma klubmi. Jurajovou výhodou sú aj veľmi dobré fyzické parametre (191 cm, 90 kg) a využiteľnosť na pozícii centra.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články