Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Slovan čaká skúška ohňom: Boj belasých o play-off pokračuje proti dvojnásobnému víťazovi Gagarinovho pohára

BRATISLAVA - Ďalším súperom Slovana v aktuálnej domácej sérii je dvojnásobný víťaz Gagarinovho pohára Dynamo Moskva.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC Slovan Bratislava - Dynamo Moskva

Ruský celok na rozdiel Slovana už má postup do play off v kapse. Dynamu Moskva patrí piata priečka so ziskom 101 bodov, avšak rovnaký počet majú aj štvrtý a tretí tím Východnej konferencie, čiže o motiváciu majú Moskovčania postarané. Dynamu sa v poslednej dobe darí, z piatich zápasov vyhral štyri, prehral len so silným Metallurgom Magnitogorsk.

Prečítajte si aj: VIDEO Vedenie KHL opäť rozdávalo tresty: Belasí prišli o hviezdu v bráne

Na prvých priečkach v štatistikách ruského tímu je hneď niekoľko hráčov. Útok ovláda lotyšský kanonier Martins Karsums, ktorý dokázal nazbierať v 49 zápasoch až 30 kanadských bodov. Za ním nasledujú s 27 bodmi Alexej Cvetkov, Arťom Fjodorov (26b.) a Denis Kokarev (25b.). V obrane je lídrom fínsky bek Juuso Hietanen, ktorý v 54 zápasoch nazbieral 27 bodov. Len o šesť bodov zaostáva Mat Robinson, devätnásť bodov má Ilja Nikulin. Tridsaťštyri stretnutí s vysokou úspešnosťou 94,8% odchytal gólman Alexander Jerjomenko. V 22 zápasoch stál v bráne Alexander Lazušin.

36 - ročný kapitán tímu Alexei Tereshenko

Do Bratislavy pricestuje aj miláčik publika Lukáš Kašpar. Český útočník odohral v Slovane výborný minulý ročník, keď si v 64 zápasoch pripísal veľmi slušných 49 bodov. V Dyname sa mu príliš nedarí, odohral len 23 stretnutí, v ktorých zaznamenal 15 bodov. Slovanisti už ukázali, že moskovské Dynamo poraziť vedia. V poslednom vzájomnom zápase tejto sezóny ho na jeho ľade zdolali 5:3.

Slovan sa bude musieť zaobísť bez brankára Barryho Brusta, ktorý si podľa disciplinárneho poriadku súťaže musí odpykať dištanc na jeden zápas. Kanaďan pyká za štyri vyššie tresty, ktoré nazbieral počas prebiehajúcej sezóny.

ABSENCIE

HC Slovan Bratislava: Meszároš, Viedenský, Ďaloga, Smoleňák, Nedorost, BRUST (trest)

Dynamo Moskva: K. Kostin, A. Kuteikin, M. Robinson, K. Volkov

Tipujeme výhru Slovana v kurze 2.87

Posledný zápas

HC Slovan Bratislava - Lokomotiv Jaroslavľ 3:2 pp a sn (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 15. Hlinka (Cheechoo), 36. Cheechoo (Taffe, Kundrátek), rozh. nájazd: Jeglič - 54. Kozun (Nakládal), 56. Kozun (Pašnin, Kontiola).

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v utorňajšom domácom zápase KHL nad Lokomotivom Jaroslavľ 3:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch."Belasí" tak figurujú na desiatej priečke tabuľky a na konte majú 80 bodov. Na ôsmom mieste je Jokerit Helsinki, ktorý má o päť bodov viac. Deviate HK Soči má 82 bodov a jedno stretnutie k dobru.

Fotka uverejnená používateľom HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, facebook.com, instagram.com

Diskusia

Podobné články