Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bondra: Hráči NHL patria na olympiádu, bez majiteľov nič nezmôžu

POPRAD - Peter Bondra sa počas All-stars game vyjadril aj na niekoľko iných tém.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Bývalý skvelý hokejista ukázal svoj dokonalý prehľad v hokeji a pohotovo reagoval aj na rebríček 100 najlepších hokejistov v dejinách NHL: "Zaregistroval som ho, ale ťažko k tomu niečo povedať, pretože názor každého človeka môže byť iný. U mňa by to poradie tiež bolo odlišné, ale to je už na ľuďoch, ktorí to dali dokopy."

Medzi fanúšikmi sa rozprúdila diskusia, či trojica z Chicaga Blackhawks Toews, Keith, Kane do tejto spoločnosti patria. Bondra sa hráčov svojho bývalého zamestnávateľa zastal: "Už to, že so Chicagom za tak krátky čas vyhrali tri Stanley Cupy niečo znamená. Každý na to môže mať nejaký argument, ja s tým problém nemám."

Vyjadril sa aj k problematike najbližších Olympijských Hier, pretože stále nie je jasné, či o rok uvidíme najväčšie hviezdy sveta: "Je to na rokovaniach medzi Hráčskou asociáciou, Olympijským výborom a NHL. Pevne verím, že sa dohodnú k spokojnosti všetkých strán a hráči z NHL na olympiáde budú hrať."

V prípade, že by sa hviezdy najlepšej ligy sveta OH zúčastniť nemohli, hlavne Alexander Ovečkin deklaroval, že by reprezentoval aj tak: "Odísť samozrejme môžu, ale čo som počul vyjadrenia pána Leonsisa, majiteľa Washingtonu Capitals, tak ten povedal, že Ovečkina pustí," pokračoval Bondra: "Ak dostane súhlas od majiteľa, že môže odísť, tak je všetko v poriadku. Každopádne, nepredbiehajme. Verím, že sa táto situácia vyrieši čím skôr v prospech nielen hokeja."

Na záver sa vyjadril aj o šanci mladých Slovákov na vstup do NHL. Išlo hlavne o nádejných hokejistov, ktorí sa pohybujú v AHL alebo nižších či juniorských zámorských súťažiach: "Keďže boli draftovaní, tak šancu na vstup do NHL samozrejme majú. Každý hráč sa však vyvíja inak a v inom prostredí. Niekedy to trvá kratšie, inokedy dlhšie. Pevne verí, že naši chlapci sa presadia čím skôr," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články