Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Bol pri prvej medaile Slovenska na MS: Dnešným oslávencom je legenda zo Spiša!

BRATISLAVA - Zahral si takmer vo všetkých najlepších ligách sveta vrátane NHL, bol pri prvej medaile Slovenska na MS a kariéru ukončil doma na Spiši. Ľubomír Vaic dnes oslavuje 40. narodeniny.
Zdroj: hokejovýsvet.sk/koláž
Zdieľajte:

Ľubomír Vaic

*6. marec 1977, Spišská Nová Ves

S hokejom začínal v Spišskej Novej Vsi. Po vzniku slovenskej extraligy hral za HK Poprad, pred sezónou 1996/97 ho angažovali HC Košice, kde získal majstrovský titul po finálovom víťazstve nad Duklou Trenčín.

Prečítajte si aj: K sláve ich dotiahol legendárny "Ziggy", teraz bojujú o návrat

Fotka uverejnená používateľom HK Poprad (@hkpoprad),

Bol draftovaný Vancouverom Canucks v roku 1996 celkovo z 227. miesta. V NHL odohral 9 stretnutí v sezónach 1997/98 a 1999/00. V sezóne 2005/06 hral v klube Bílí Tygři Liberec. S 52 bodmi v 52 stretnutiach základnej časti sa stal najproduktívnejším hráčom celej súťaže.

Ľubomír Vaic v drese Liberca (zdroj: hcsparta.cz)

Pred ročníkom 2008/09 podpísal trojročný kontrakt s HC Slovan Bratislava. V klube patril medzi hráčov s najväčšou bodovou produktivitou. V sezóne 2012/13 posilnil HK Spišská Nová Ves. V 30 zápasoch dosiahol 20 gólov a 20 asistencií. V tomto klube pôsobil aj v tejto sezóne. Celkovo odohral 43 zápasov a zaznamenal 41 bodov. Partia domácich odchovancov okolo kapitána Ľubomíra Vaica dokázala na zimný štadión pritiahnuť vyše trojtisícové návštevy. Ľubo je členom Výkonného výboru a je zodpovedný za športovú činnosť. 19.2.2017 - po treťom zápase prvého kola play off s Michalovcami dal bodku za svojou bohatou kariérou.

Prečítajte si aj: Vicemajster sveta Vaic dal bodku za svojou kariérou

Reprezentácia

Reprezentoval Slovensko na šampionátoch v kategóriách do 18 a 20 rokov, pomohol k postupu do najvyššej kategórie. Jeho prvým významným reprezentačným podujatím v seniorskej kategórii boli MS 2000 v Petrohrade, kde mužstvo vybojovalo striebornú medailu. Na MS 2003 v Helsinkách získal bronz. Celkovo odohral v slovenskej reprezentácii 69 zápasov, strelil 7 gólov.

A takto strieľal góly v českej extralige

V roku 2002 sa v Košiciach oženil s priateľkou Radkou. Zoznámili sa v USA prostredníctvom internetu.

Prajeme všetko najlepšie k 40. narodeninám!

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, facebook.com, wikipedia.org

Diskusia

Podobné články