Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Životné jubileum dnes oslavuje majster sveta z Göteborgu!

BRATISLAVA - Rastislav Pavlikovský má dnes veľký deň. Oslavuje svoje okrúhle 40. narodeniny.
Zdroj: hokejovýsvet.sk/koláž
Zdieľajte:

Rastislav Pavlikovský

*2. marec 1977, Dubnica nad Váhom

S hokejom začínal v HK Spartak Dubnica, v extralige debutoval v sezóne 1993/94 v Dukle Trenčín. V sezóne 1995/96 pôsobil dokonca v zámorí v kanadskej juniorskej lige (OHL). O rok neskôr sa vrátil do Trenčína, kde spoločne s bratom Richardom získali majstrovský titul, keď vo finále porazili HC Košice.

Prečítajte si aj: Boj o play-off v Tipsport Lige vrcholí: Sledujte NAŽIVO súboje o všetko!

Fotka uverejnená používateľom Rastislav Pavlikovsky (@pavlas19),

V roku 1998 bol draftovaný Ottawou Senators v 9. kole z 246. miesta. Ročník 2000/01 začal vo fínskom Jokerite, dokončil vo švédskom HV71 Jönköping. V tomto mužstve pôsobil aj ďalšiu sezónu, počas ktorej musel brať tabletky proti bolesti kvôli zranenému ramenu. Po MS 2002 absolvoval operačný zákrok vo Švédsku, ktorý však nepomohol a tak 5. augusta 2002 podstúpil artroskopickú operáciu u lekára slovenskej reprezentácie.

Pred ročníkom 2002/03 podpísal zmluvu s mužstvom NHL Minnesota Wild, kvôli potrebnej rekonvalescencii však nemohol absolvovať prípravný kemp mužstva. Vedenie klubu ho po uzdravení poslalo do farmárskeho tímu Houston Aeros (AHL), kde zotrval celú sezónu, mužstvu pomohol vybojovať Calderov pohár.

Reprezentácia

Reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta v rokoch 2002 (zlato), 2004, 2006, 2009, ako aj na ZOH 2002 v Salt Lake City a Svetovom pohári 2004. Spolu odohral v reprezentácii 82 zápasov, strelil 15 gólov. Nosil dres číslo 19.

Jeho gól za švédsky tím AIK Štokholm

Rodina

V roku 2011 sa oženil s 1. vicemiss 2006 Zuzanou Lazovou. Tí svoj vzťah spečatili po šiestich rokoch. V roku 2012 sa Rasťo prostredníctvom sociálnej siete pochválil prvorodeným synátorom. Na svojom facebookovom profile pridal fotografiu, kde je spoločne so svojou manželkou Zuzanou a synom Maxom.

V roku 2015 prišla do rodiny dcérka Ella

Fotka uverejnená používateľom Rastislav Pavlikovsky (@pavlas19),

Súčasnosť

Po tom, čo zavesil korčule na klinec, znovu obnovil hokejovú školu. Spolu s ďalšími skvelými hráčmi trénuje deti. Vybral si na to mimoriadne netradičnú, no zaujímavú destináciu. Hokejové kempy organizuje v Dubaji a Abú Zabí.

Fotka uverejnená používateľom Rastislav Pavlikovsky (@pavlas19),

Záľuby


S Mariánom Hossom a Rišom Lintnerom trávi veľa času na golfových ihriskách

So svojím otcom si rád zájde na futbal

Fotka uverejnená používateľom Rastislav Pavlikovsky (@pavlas19),

♥ Prvoradá je však rodina ♥

Fotka uverejnená používateľom Rastislav Pavlikovsky (@pavlas19),

★ ZAUJÍMAVOSŤ ★

Rasťo bol častokrát spolukomentátor na rôznych MS v hokeji. Pripomeňme si jeho „vtipné“ hlášky.

„Teraz chytá ako Hans Christian Andersen, známy rozprávkar.“ (O dánskom brankárovi Andersenovi.)

„Ja byť teraz trénerom Nórska, tak hráčom poviem, nech už nestrieľajú ďalšie góly. Nech hrajú, zabávajú sa, ale góly nech si nechajú na štvrťfinále.“ (Nórsko - Nemecko za stavu 9:0)

„Vidíme, že Tedenby nemá predné zuby, nečudujem sa, že tak lieta po ľade, keď sa mu tak ľahko dýcha." (V zápase SWE - CZ)

Prajeme všetko najlepšie k 40. narodeninám!

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, facebook.com, instagram.com, wikipedia.org

Diskusia

Podobné články