Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Budaja s Višňovským zaskočil Halákov koniec v NHL: Niekomu možno vadila jeho povaha

AHL
NEW YORK - Jaroslav Halák nedávno vychytal svoje prvé čisté konto od presunu do farmárskej AHL. V zápase Bridgeport Sound Tigers - Providence Bruins zneškodnil všetkých 22 striel hostí a výrazne tak pomohol domácemu tímu k víťazstvu 1:0 po predĺžení.
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:

Bývalý brankár Montrealu či St. Louis má od svojho príchodu do AHL 92-percentnú úspešnosť zákrokov a drží si priemer 2,06 inkasovaného gólu na zápas. New York Islanders ho poslali na farmu po nepresvedčivých výkonoch v závere minulého roka.

Peter Budaj absolvoval opačnú cestu a stále chytá za LA Kings. Naznačil, že za Halákovým preradením neboli iba výkony. "Zatiaľ sme spolu ešte nehovorili, ale Jaro je profík a vie, ako to v NHL funguje. Myslím, že u Jara nebol problém vo výkonoch, išlo o niečo iné. Som veľmi prekvapený, že skončil v AHL. Nad rozhodnutiami vedenia človek nemá kontrolu, musí sa zamerať na podávanie kvalitných výkonov," povedal Budaj pre sport.sk.

Prečítajte si aj: VIDEO Veľká pocta pre náš hokej: Medzi 100 najlepších hráčov NHL sa zmestili aj dvaja Slováci

Halákovým spoluhráčom bol v nedávnej minulosti aj Ľubo Višňovský, ktorý naznačil, že príčinou odchodu môže byť aj Halákova povaha. "Niektorým ľuďom možno nebola príjemná Jarova povaha, ani tréneri s ním nevychádzali ideálne. Neviem, čo od neho v tejto sezóne čakali, asi čisté kontá...v NHL je možné všetko, preto ma to neprekvapilo."

Višňovský aj upresnil, ktorý povahový rys by mohol byť problémom. "Nerád by som to rozoberal...Jaro si všetko dosť berie. Vždy ho nahnevá, keď dostane gól. Niektorí si možno mysleli, že nadáva hráčom, no on sa hneval hlavne sám na seba. Prejavoval frustráciu a možno to niekomu prekážalo. Ale verím, že ešte dostane šancu. Islanders majú nového trénera, ktorého poznám ešte z hráčskych čias,"/strong> dodal Višňovský pre sport.sk.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, nhl.com, sport.sk

Diskusia

Podobné články