Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Jablko nepadá ďaleko od stromu: Toto sú synovia slávnych hokejistov, ktorí idú v šľapajách svojich otcov

BRATISLAVA - Nie sú len uznávanými hokejistami, ale aj milujúcimi otcami. Každý otec je hrdý na syna, ktorý ide v jeho šľapajach. Pozrime sa na najznámejších synov slávnych hokejistov a ich hokejovú kariéru.
Zdroj: hs/koláž
Zdieľajte:

Peter Bondra (49 rokov)

Slovenský hokejový útočník, ktorý vynikal rýchlym korčuľovaním a patril k najúspešnejším zakončovateľom v NHL. Výraznou mierou pomohol slovenskej reprezentácii k zisku titulu majstra sveta (2002). Je ženatý, s manželkou Ľubou má tri deti - Petru, Dávida a Nicholasa.

Syn Dávid (24 rokov)

Dvadsaťštyriročný Dávid Bondra je rovnako ako otec hokejovým útočníkom, ktorý oblieka dres extraligového klubu HK Poprad. Zmluvu podpísal minulý rok. Zatiaľ odohral 46 zápasov a zaznamenal 18 bodov.

Prečítajte si aj: VIDEO Brutálny faul na Bulíka skončil otrasom mozgu a podvrtnutou krčnou chrbticou: Iba ležím a spím

"Môj štýl by mal byť postavený na aktívnom korčuľovaní a vždy by som mal plniť úlohu prvého forčekujúceho hráča. V Poprade mám mnoho kamarátov či širokú rodinu a hrať pred nimi bude niečo super. Splní sa mi tým veľký sen." uviedol pre klubovú stránku 24-ročný Bondra.

Syn Nicholas (20 rokov)

Mladší syn Nicholas hráva v americkej hokejovej lige (USPHL) za tím Springfield Jr. Pics. Ako sa dá dostať do vysnívanej NHL? Buď priamo cez slovenské súťaže, čo už v poslednej dobe ani neplatí, alebo cez európske ligy, no a v zámorí klasicky cez juniorky alebo farmy. Severoamerická štruktúra líg však ponúka ešte aj ďalšiu cestu. Univerzitnú. „Nick“ verí, že pôsobením v tejto juniorskej súťaží sa dopracuje k hraniu v prestížnej univerzitnej NCAA.

Michael Nylander (44 rokov)

Je bývalý švédsky profesionálny hokejista. Naposledy pôsobil ako asistent trénera v tíme Mississauga Steelheads.

Syn Wiliam (20 rokov)

Toronto ho draftovalo v prvom kole v roku 2014 z 8. miesta. Má výnimočný talent a veľké predpoklady nato, že z neho bude veľká hviezda. Doteraz odohral za Toronto 55 zápasov a zaznamenal 38 bodov.

Fotka uverejnená používateľom William Nylander (@williamnylander),

„Je to umelec na ľade, excelentný ofenzívny hráč s extrémne dobrými zručnosťami. Nie je to sebec, ale má sklon držať puk na svojej hokejke veľmi dlho. Potrebuje síce zlepšiť obrannú hru, no je to zábavný hráč na sledovanie a miláčik publika." uverejnila webová stránka nhl.com.

Jeden z jeho presilovkových gólov

Peter Šťastný (60 rokov)

Peter Šťastný patrí medzi najvýznamnejšie postavy slovenského hokeja v histórii. Počas svojej kariéry v NHL sa stal druhým najproduktívnejším hráčom osemdesiatych rokov 20. storočia po famóznom Waynovi Gretzkom.

Je ženatý. S manželkou Darinou majú štyri deti, dvoch synov a dve dcéry. Obaja jeho synovia sú profesionálni hokejisti.

Syn Yan (34 rokov)

Jeho herný štýl je výrazne odlišný od štýlu svojho otca a brata, nevyniká kombinačnými schopnosťami a bodovou produktivitou, ale najmä fyzickou hrou. Hrával za St. Louis, Colorado, Edmonton a Boston. Na konte má 91 profiligových štartov s bilanciou šesť gólov a 10 asistencií.

Yan Stastny #blueshockey #trainingcamp #yanstastny #37 #myphoto #stlblueshockey #stlblues

Fotka uverejnená používateľom girlietwin46 (@girlietwin46),

Po odchode z NHL pôsobil v niekoľkých európskych kluboch. Nedávno bojoval v kempe St. Louis o miesto v tíme, do NHL sa však neprebojoval a zvolil si pôsobenie v Európe. Prvýkrát hrá najvyššiu českú súťaž v klube HC Vítkovice. Zatiaľ odohral 31 zápasov, v ktorých nazbieral 18 bodov.

Syn Paul (31 rokov)

Zaraďuje sa medzi konštruktívne typy s prehľadom v hre a periférnym videním. V roku 2007 bol vyhlásený za nováčika mesiaca február v NHL, keď v 14 zápasoch zaznamenal 19 bodov. V súčasnosti je hráčom St. Louis Blues.

Napriek tomu, že Paul reprezentuje USA netají sa svojim pôvodom. „Mám slovenskú krv, som 100% Slovák,“ hrdo hovorí o svojom pôvode Šťastný. „Rodičia, starí rodičia, celá moja rodina sú Slováci a to je moje dedičstvo. Kultúra, jedlo a jazyk, ktorým sa rozprávame doma. Vždy to bude vo mne,“

Rodinka pokope

STASTNY FAMILY :D #great #players #legend #peterstastny #paulstastny #yanstastny #slovakstars #stluisbluesalumni #bratislava #slovnaftarena

Fotka uverejnená používateľom Veronika Klačanská (@vevericara93),

Sami Kapanen (43 rokov)

V súčasnosti je asistentom trénera v klube KalPa v najvyššej fínskej súťaži. Od roku 2003 je väčšinovým vlastníkom tohto klubu.

Syn Kasperi (20 rokov)

Keďže jeho otec bol väčšinovým vlastníkom klubu KalPa, Kasperi tam odmalička vyrastal a samozrejme aj hrával. Dňa 12. januára 2013 hral dokonca po boku svojho otca Samiho. Mal veľký talent a bola to len otázka času, kedy si ho všimnú skauti z NHL. Nepatrí k vysokým hráčom, má však veľmi dobré zrýchlenie a vie kedy má nahrať alebo naopak, kedy vystreliť. V roku 2014 bol draftovaný Pittsburghom Penguins, no počas leta ho „tučniaci" vymenili za Phila Kessela. V súčasnosti oblieka dres Toronta Marlies a patrí k najproduktívnejším hráčom AHL.

Our toss is coming this Saturday! Let's beat last year's record and help @YSM_TO make a family's day this holiday season. #MarliesLive

Fotka uverejnená používateľom Kasperi Kapanen (@kasperikapanen1),

František Hossa (62 rokov)

Bývalý hokejový obranca a bývalý hlavný tréner slovenskej reprezentácie v ľadovom hokeji. Viedol slovenské mužstvo na MS 2003, 2004, 2005, 2006 a na Olympijských hrách v Turíne 2006.

Syn Marián (38 rokov)

V súčasnosti pôsobí v NHL v klube Chicago Blackhawks. Je považovaný za jedného z najlepších útočníkov NHL a taktiež za jedného z najrýchlejších korčuliarov tejto súťaže. Reprezentoval Slovensko na viacerých medzinárodných podujatiach, vrátane štyroch Zimných olympijských hier v Salt Lake City, Turíne, Vancouveri a v Soči.

Syn Marcel (35 rokov)

Slovenský hokejový útočník, momentálne hráčom HK Dukla Trenčín. S tímom podpísal zmluvu do konca sezóny. Počas reprezentačnej prestávky sa mu zmluva otvorí a bude mať možnosť odísť v prípade ponuky zo zahraničia.

Peter Draisaitl (51 rokov)

Nemecký hokejový tréner a bývalý útočník českého pôvodu. Celú svoju kariéru prežil v Nemecku. Za nemeckú reprezentáciu odohral 146 zápasov. Po ukončení hráčskej kariéry v roku 2001 sa stal trénerom. Najskôr trénoval v nemeckej najvyššej súťaži, potom zamieril do Česka. V januári 2016 začal trénovať český klub HC Dynamo Pardubice. Po piatich zápasoch nezískal s tímom ani bod a preto bol hneď odvolaný.

Syn Leon (21 rokov)

Hokejový útočník hrajúci v NHL za tím Edmonton Oilers, ktorý ho v roku 2014 draftoval z 3. pozície. Stal sa najvyššie umiestením nemeckým hráčom, ktorý bol draftovaný do NHL. S Edmontonom podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu. Doteraz odohral 58 zápasov a nazbieral 51 bodov.

Jozef Daňo (48 rokov)

Jozef Daňo patrí k ikonám slovenského hokeja. Skvelý útočník, ktorý sa preslávil najmä počas účinkovania v Trenčíne a českom Třinci, v reprezentačnom drese odohral 117 zápasov.

Jozef Daňo *28.12.1968... #slovak #hockey #player #legend #JozefDano #Happy #Birthday #boss

Fotka uverejnená používateľom Nikola Bryndzová (@nikola10813882),

Syn Marko (22 rokov)

Patrí k najväčším talentom v súčasnom slovenskom hokeji. Vďaka výborným výkonom je na ľade neprehliadnuteľný. V roku 2013 ho draftoval v prvom kole z celkového 27. miesta klub NHL – Columbus Blue Jackets. Prvý zápas v NHL odohral 9. októbra 2014. Vo februári 2016 bol z Chicaga vymenený do tímu Winnipeg Jets, v ktorom hrá dodnes.

Happy birthday, Marko Dano!! @nhljets @danomarko ☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆ #MarkoDano #WinnipegJets #JetsHockey #NHL #Birthday #Hockey #HockeyPhotography #NoFilter #HockeyFan #Hockeygram #IceHockey

Fotka uverejnená používateľom Chris Shulman (@alltylersfault),

Jeden z jeho gólov za Winnipeg

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, facebook.com, instagram.com, wikipedia.org, denverpost.com

Diskusia

Podobné články