Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tipérsky špeciál: Do konca základnej časti Tipsport ligy ostáva odohrať štrnásť kôl. Ako sa predvedú posledné tímy v tabuľke?

ZVOLEN - Hokejová Tipsport liga má vo svojom programe 42.kolo s viacerými zaujímavým zápasmi. Martin privíta Liptovský Mikuláš, Zvolen hostí Košice, do Trenčína cestuje Poprad, do Žiliny zase Nitra a domáci zápas proti Novým Zámkom budú hrať Bystričania.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HKM Zvolen – HC Košice

Hokejisti z metropoly východného Slovenska sú pred zápasmi 42. kola na prvom mieste tabuľky. Popredné priečky sú ale poriadne nabité. Košičania sa môžu pýšiť druhým najlepším útokom v súťaži, keď v priemere dosahujú takmer 3,5 gólu na zápas.

Prečítajte si aj: VIDEO Hokejový biatlon ako nová disciplína? All Stars zápas plný prekvapení

Zvolenu sa nedávno darilo veľmi dobre, teraz však ťahá trojzápasovú sériu prehier. Naposledy podľahol Žiline 5:2. Tento zápas odvysiela RTVS na Dvojke.

Tipujeme výhru Košíc v kurze 2.05

MsHK Žilina - HK Nitra

Žilina hrá v tejto sezóne kvalitne, dostala sa do hornej časti tabuľky a dlhodobo sa udržiava na štvrtom mieste. Vedenie MsHK Žilina angažovalo účastníka nedávneho hokejového šampionátu do 20 rokov. Obranca Mário Grman sa s vedením "vlkov" dohodol na zmluve do konca aktuálnej sezóny. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Nová posila Žiliny

Poďme na to držte palce dnes #wjc20#Slovakia#icehockey

Fotka uverejnená používateľom Mário Grman (@grman_majo77),

Keďže Corgoni sú najlepšie strieľajúcim tímom súťaže, je pochopiteľné, že aj v individuálnych štatistikách nájdeme viacero nitrianskych hráčov, medzi obrancami patria do prvej sedmičky Mezei, Milam a Ordzovenský, útočná sila tímu je rozložená do viacerých útokov, takže najlepší v produktivite Marek Slovák je šiesty, Krištof je desiaty, Blackwater jedenásty.

Tipujeme výhru Nitry v kurze 2.20

MHC Martin - MHk 32 Liptovský Mikuláš

Martinčania naháňajú každý bod. Zaujímavosťou je, že tieto dva tímy sa stretnú dvakrát v priebehu troch dní a keď sa pozrieme do tabuľky je jasné, že v oboch zápasoch pôjde o veľa. Martin má po 40 stretnutiach na svojom konte 56 bodov, vďaka čomu sa nachádza na siedmej priečke.

Liptáci zase päť zápasov po sebe nepoznali chuť výhry. Ale kde sa dá lepšie chytiť ako v derby proti Martinu? Zverenci Róberta Spišáka nevyhrali ani posledný domáci zápas s Popradom (2:3) a aj preto je ich náskok na poslednú priečku iba 3-bodový.

Tipujeme výhru Martina v kurze 1.80

HK Dukla Trenčín - HK Poprad

Trenčiansky tím pod vedením nového trénera Kobezdu absolvoval zatiaľ päť zápasov a vo všetkých získal nejaké body. Hossa je najlepším strelcom tímu. Na lídra streleckej tabuľky celej ligy Ladislava Nagya chýba Marcelovi šesť gólov. Dukla Trenčín sa počas väčšiny sezóny trápila, ale napriek tomu bude chcieť s Popradom naplno bodovať.

Dlhé týždne sa Popradčania držali na dne tabuľky a play off sa im vzďalovala. "Kamzíci" sa však vzchopili a momentálne ťahajú štvorzápasovú víťaznú sériu.

Tipujeme neprehru Popradu v riadnom hracom čase v kurze 1.63

HC Nové Zámky - HC ´05 iClinic Banská Bystrica

Hokejisti Nových Zámkov neprežívajú práve najlepšiu sezónu a ich výkony zaostávajú za očakávaniami. Momentálne sú na poslednom desiatom mieste. Taktiež bojujú s efektivitou streľby, ktorá je len necelých 8%. Môžu za to aj slabšie presilovky, ktorých úspešnosť je len na hranici 14,72%. Najproduktívnejším hráčom tímu je suverénne Kamil Brabenec s 30 bodmi.

Hostia po dlhom čase uvoľnili post lídra, čo im velí vyhrať tento zápas. Z uplynulých šiestich zápasov vyhrali iba jediný. Povzbudiť by ich mohol aj návrat Tomáša Surového do prvej formácie, ktorý sa predstavil už aj v poslednom zápase.

Tipujeme výhru Banskej Bystrice v kurze 1.80
Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, facebook.com, instagram.com

Diskusia

Podobné články