Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Chvíle čo menia obraz hry: Tvrdé hity v zápase spôsobovali zimomriavky fanúšikom na tribúnach

NHL
EDMONTON - Zápas medzi Oilers a Predators priniesol množstvo tvrdých hitov. Jeden takýto hit napokon priniesol Edmontonu aspoň bod.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Nie je to tak dávno, kedy by Oilers taký typ zápasu, aký odohrali v noci pri Predators, s určitosťou nezvládli. Tím Edmontonu nevýbal dominantným tímom a keď prišiel súper, ktorý priniesol zopár tvrdších hitov alebo potyčiek, hráči Oilers to málokedy zvládli a skôr sa z ľadu pomaly vytrácali.

V NHL neexistujú tajomstvá. Každé mužstvo to vždy vedelo. Edmonton Oilers proste nemal tím, ktorý by bol odvážny. Tím, v ktorom by si hráči navzájom verili a dokázali bojovať jeden za druhého. Tvrdosť v tíme Edmontonu bývala nulová a presne to chýbalo.

Všetko to zmenil až príchod Petra Chiarelliho, ktorý sa stal novým GM Edmontonu Oilers. Ten prišiel z Bostonu Bruins a práve prvky hry bostonských Medveďov je na hre Edmontonu naozaj cítiť. Dokazuje to aj výkon celého tímu, no najmä Milana Lucica, bývalého hráča Bruins, v poslednom zápase proti Predators.

Prečítajte si aj: VIDEO Hossa rozhodol o výhre Hawks jediným gólom zápasu, tisícka Sedina

Tím to posilní. Hráči sa vedia postaviť jeden za druhého, bojujeme každý za každého," povedal bývalý hráč Bruins. "Nepotrebujete najtalentovanejší tím na svete. Ide o to, aby tím bojoval ako celok. V Bostone bolo mnoho talentovaných hráčov, no šampiónov z nás spravila naša tímová hra.

Nikto nikdy neprišiel do Bostonu s tým, že na nás vyletí. Naopak, my sme boli schopní prísť na hociktorý štadión a spraviť tam neporiadok. Vedeli sme, že je za nami niekto, kto nám kryje chrbát. V Edmontone konečne začínajú hráči veriť v schopnosti svojich spoluhráčov. Ak chceme byť úspešní, musíme v tomto trende pokračovať."

Hokej je tvrdý a bývajú zápasy, v ktorých o maličkostiach rozhodujú práve dobre načasované hity alebo potyčky. Ak takýto zápas príde, tímy musia byť pripravené zapojiť sa.

"Som si istý, že vieme hrať akýkoľvek štýl hry. Vieme hrať rýchly hokej, takisto vieme i kalkulovať. Nebojím sa ani povedať, že vieme odohrať i tvrdý a bojovný zápas," povedal tréner Oilers, Todd McLellan. "Dnešný zápas bol tak trochu kombináciou všetkého. Dokázali sme vyťažiť bod. Pravdepodobne to bolo to, čo sme si zaslúžili získať."

Oilers ale dlho nesiahali ani po bode. V zápase dvakrát prehrávali. Pár minút pred koncom ale prišiel skvelý moment Milana Lucica, ktorý tvrdým hitom za bránou poslal k zemi Austina Watsona. Ten neudržal nervy na uzde a po prerušení hry napadol bývalého hráča Bruins. Rozhodcovia tento počin ocenili dvoma trestnými minútami. Lucicovi sa následne v presilovke podarilo vyrovnať a získal pre Edmonton cenný bod. Útočník Edmontonu tak prerušil dlhú štrnásť zápasovú šnúru bez gólu. Navyše, už 20 zápasov nebol vylúčený.

Prečítajte si aj: VIDEO Henrik Sedin bodoval tisícikrát: Neviem, či sa dá niečo takéto predpovedať

Emócie dosť ovplyvňujú môj výkon. Asi som nebol dostatočne dobrý posledný mesiac," priznal Lucic. "V mojom veku je už ťažké poriadne sa na zápas namotivovať. Niekedy len potrebujete hrať tvrdšie a donútiť súpera reagovať.

Dobrý výkon podal i brankár Talbot. "To je presne to, čo od neho potrebujeme. Najlepšie každý zápas," okomentoval kľučové momenty zápasu brankár Oilers.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, sportsnet.ca

Diskusia

Podobné články