Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Uramovi lezú na nervy horliví rodičia a zanedbaná mládež: Za dve hodiny sa z vás špička nestane

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Marek Uram (42) si hokej vo svojom veku vychutnáva aj vďaka mladým talentom z kabíny Liptákov. Majster sveta z Gӧteborgu napriek tomu nie stavom slovenskej mládeže nadšený.
Zdroj: mhk32lm.sk
Zdieľajte:

"Aj v našom klube vidím, ako je na celom Slovensku zanedbaná mládež. Snaha všetkých klubov by mala ísť do tejto oblasti. Mladí si myslia, že absolvujú dvojhodinový tréning a budú z nich špičkoví hokejisti," povedal Uram pre denník SME.

Prečítajte si aj: Tipérsky špeciál: Blíži sa prestupová uzávierka, neustály boj o čelo tabuľky pokračuje, zrodí sa dnes prekvapenie?

Bývalý reprezentant vidí problém aj v príliš horlivých rodičoch. "Moji rodičia sa nikdy nešli pýtať trénera, či budem hrať alebo nie. Teraz na Slovensku prevažuje trend, že rodičia sa do všetkého starajú."

Jeho spoluhráč Matúš Sukeľ nedávno odišiel do Slovana. Uram na počínanie Belasých v KHL nemá jednoznačná názor. "Či má Slovan hrávať KHL, to je otázka pre ich vedenie. V slovenskej lige samozrejme chýba, ale aj v minulosti Slovan, Trenčín či Košice hrávali vo federálnej lige a mali sme kvalitnú prvú slovenskú ligu. Jediné, čo mi v Slovane trocha chýba, je viac Slovákov."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: denník SME, pluska.sk

Diskusia

Podobné články