Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

ZA 7 DNÍ: Úspechy Bondru, Konráda, Siváka, Bakoša a ďalších

EURÓPA, AMERIKA, ÁZIA – Pravidelný prehľad pôsobenia slovenských hokejistov hrajúcich v zahraničných ligách, ktorí boli úspešní, tentoraz od 12.1. do 18.1.2017.
Zdroj: TASR - Radovan Bondra na juniorských MS 2015
Zdieľajte:

ŠTVRTOK 12.1.

NHL (USA/Kanada): Los Angeles zdolalo St. Louis 5:1 aj zásluhou 21 úspešných zákrokov Petra Budaja. K výhre Edmontonu nad New Jersey 3:2 po predĺžení pomohol jedným presným zásahom Andrej Sekera.

KHL (Rusko): Čínsky Kunlun si poradil s Jokeritom Helsinki 6:3. Bilanciu 1+2 mal v zápase domáci Martin Bakoš, jeho spoluhráč Tomáš Marcinko zase 1+1.

SHL (Švédsko): Dve asistencie si v dueli Lulea – Skelleftea 3:4 po samostatných nájazdoch pripísal domáci obranca Christián Jaroš.

PIATOK 13.1.

AHL (USA/Kanada): Bridgeport prehral v Binghamtone 2:3 po predĺžení napriek 32 úspešným zákrokom tretej hviezdy duelu Jaroslava Haláka.

ECHL (USA): K výhre Alasky nad Orlandom 4:2 prispel gólom a asistenciou Peter Sivák.

KHL (Rusko): Víťazný gól stretnutia Slovan Bratislava – Astana 4:1 vsietil Patri Lušňák, druhou hviezdou duelu bol obranca Michal Sersen, autor jednej gólovej prihrávky.

Tipsport Extraliga (Česko): Olomouc porazil Vítkovice 5:0, keď sa čistým kontom zaskvel Branislav Konrád. Na dva góly asistoval Juraj Mikúš, na jeden Tomáš Mikúš i František Skladaný. V súboji slovenských brankárov Liberec zdolal Litvínov 2:1, domáci Ján Lašák kryl 25 z 26 a hosťujúci Jaroslav Janus 30 z 32 striel súpera. Víťazný zásah vsietil Branko Radivojevič, ktorý predtým prihrával aj na vyrovnávajúci gól. Ani gól a asistencia Marcela Haščáka nestačili Brnu a prehralo v Chomutove 3:6. Ján Laco chytil 22 z 25 striel Brňanov. Výhru Zlína nad Hradcom Králové 4:1 pečatil gólom do prázdnej bránky Oldrich Kotvan.

DEL (Nemecko): Norimberg si poradil s Krefeldom jasne 5:0, jedným gólom k tomu pomohol Milan Jurčina.

DEL 2 (Nemecko): Bietigheim zdolal Rosenheim 6:3, rozhodujúci štvrtý gól domácich strelil Robin Just.

Ligue Magnus (Francúzsko): Gap zdolal Chamonix-Morzine 9:3 aj pričinením gólu a asistencie Branislava Rehuša. O víťazstve Epinalu nad Amiensom 5:2 rozhodol gól Dominika Fujeríka. Ani dve asistencie Samuela Takáča a jedna Dominika Kramára nestačili Lyonu a podľahol Rouenu 3:4.

MOL Liga (Maďarsko): Gól a asistencia Henricha Jaborníka prispeli k výhre Ferencvárošu Budapešť na ľade Ujpestu 5:4.

Polska Hokej Liga (Poľsko) – skupina víťazov: V stretnutí Krakov – Jastrzebie 10:3 sa raz strelecky presadil domáci Matúš Chovan.

SOBOTA 14.1.

NHL (USA/Kanada): Los Angeles si poradilo s Winnipegom 3:2 po predĺžení. Prispel k tomu 26 úspešnými zákrokmi Peter Budaj a vsietením gólu aj Marián Gáborík. Do bránky trafil raz aj Zdeno Chára, jeho Boston zdolal Philadelphiu 6:3.

WHL (Kanada): Víťazným gólom a dvomi asistenciami prispel Radovan Bondra k výhre Prince George Cougars na ľade Calgary Hitmen 5:4.

QMJHL (Kanada): Po dlhšej dobe sa strelecky raz presadil Samuel Buček jeho Shawinigan ale prehral na ľade Rouyn-Norandy 1:5.

ECHL (USA): Ani hetrik, za ktorý bol Peter Sivák druhou hviezdou duelu, nestačil Alaske a prehrala s Orlandom 6:9.

AlpsHL (Rakúsko): Dvomi asistenciami prispel Dušan Devečka k výhre Lustenau nad Fassou 5:2.

NEDEĽA 15.1.

KHL (Rusko): Slovan Bratislava porazil Chanty-Mansijsk 3:2, dvomi asistenciami k tomu pomohol kapitán Michal Sersen, jednou aj Tomáš Surový.

Tipsport Extraliga (Česko): Olomouc vyhral v Brne 3:1, vysokou 96,97-percentnou úspešnosťou zákrokov k tomu prispel Branislav Konrád. Po góle vsietili Olomoučan František Skladaný i Brňan Peter Trška. V zápase Vítkovice – Třinec 6:3 sa za domácich dvakrát strelecky presadil Radoslav Tybor, za hostí dva razy Vladimír Dravecký a raz aj Ján Sýkora. Skóroval znova aj Oldrich Kotvan, ale jeho Zlín prehral v Karlovych Varoch 1:4.

DEL (Nemecko): Opäť sa strelecky presadil Milan Jurčina, tentoraz skóroval už v 34. sekunde, prispel tak k výhre tabuľkovo druhého Norimbergu na ľade prvého Mníchova 2:1.

DEL 2 (Nemecko): O futbalovej výhre Ravensburgu na ihrisku Riessersee Bietigheim 1:0 rozhodol gólom Adam Lapšanský.

PONDELOK 16.1.

NHL (USA/Kanada): Ani 27 úspešných zásahov Petra Budaja neodvrátilo prehru Los Angeles s Tampou Bay 1:2.

KHL (Rusko): Kunlun prehral s Rigou 3:4 po samostatných nájazdoch napriek presnému zásahu a gólovej prihrávky Martina Bakoša.

UTOROK 17.1.

NHL (USA/Kanada): Chicago vyhralo na ľade Colorada 6:4, keď tri asistencie zaznamenal Marián Hossa.

WHL (Kanada): K výhre Prince George nad Portlandom 4:3 gólovo raz pomohol Radovan Bondra.

Champions Hockey League – semifinále: Slováci v drese Sparty Praha sa tešili z postupu do finále prestížnej súťaže, keď Sparta porazila v odvete Växjö 4:0.

Tipsport Extraliga (Česko): Hradec Králové si poradil s Chomutovom 9:3, za domácich sa do štatistík zapísali Rastislav Dej (1+2), Roman Kukumberg (1+1) a Martin Štajnoch (0+1). Brankár HK Patrik Rybár kryl 26 z 29 pukov.

Ligue Magnus (Francúzsko): Chamonix-Morzine porazil Amiens 5:3, keď sa dvakrát strelecky presadil Peter Holečko. K výhre Nice v Épinali 5:3 prispeli Matej Hamrák (1+1), Vladimír Kubuš (1+0) i Matej Mišura (0+1). K triumfu Lyonu v Štrasburgu 5:2 gólovo raz pomohli Dominik Kramár a Samuel Takáč. Branislav Rehuš (1+1) mal zase podiel na víťazstve Gapu v Dijone 3:1.

AlpsHL (Rakúsko): Dvomi asistenciami prispel Igor Rataj k výhre Zell am See nad Lustenauom 4:3.

MOL Liga (Maďarsko): Ani dva góly Henricha Jaborníka nezabránili prehre Ferencvárošu Budapešť na ľade DVTK 4:7.

STREDA 18.1.

NHL (USA/Kanada): Druhou hviezdou duelu i večera sa stal Tomáš Tatar. K výhre Detroitu nad Bostonom 6:5 po nájazdoch prispel gólom a dvomi asistenciami. Skóroval aj Marián Gáborík, jeho Los Angeles prehralo v derby so San Jose 2:3, Peter Budaj kryl 24 z 27 pukov.

WHL (Kanada): Prince George Cougars si znova poradili s Portlandom, tentoraz 6:5 po samostatných nájazdoch. Leví podiel na výhre mal Radovan Bondra, v riadnom hracom čase mal bilanciu 1+1 a jeho premenený nájazd v rozstrele bol víťazným.

Championship (Kazachstan): Pavlodar zdolal Petropavlovsk 2:0, brankár domácich Vladimír Kováč chytil všetkých 18 striel Kulageru.

Prečítajte si aj: PREDCHÁDZAJÚCI SUMÁR OD 5.1. DO 11.1.
Zdieľajte:
Zdroje informácií: evysledky.com, slovakhockey.sk, icehockey.kz, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články