Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitru dostal na slovenský trón, darí sa mu aj v Česku: Bude mať zásadný vplyv

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Hokejový tréner Antonín Stavjaňa predĺžil spoluprácu s českým prvoligovým klubom ČEZ Motor České Budějovice.
Zdroj: hockeynitra.com
Zdieľajte:

Bývalý kormidelník HK Nitra, ktorý tím spod Zobora doviedol k historickému titulu, prišiel do Budějovíc pred sezónou 2016/2017. Klub o predĺžení zmluvy informoval na oficiálnej webstránke.

Prečítajte si aj: Tipérsky špeciál: Slovanisti odleteli na dvojzápasový výjazd, prvým súperom tím z metropoly Ruska

Stavjaňa viedol Nitru od roku 2012 a jeho štvorročné pôsobenie vyvrcholilo ziskom majstrovského titulu na jar 2016. Po úspešnej sezóne sa 53-ročný tréner rozhodol pre návrat do Česka a prijal ponuku Českých Budějovíc. Ambiciózny klub by mal doviesť k návratu do extraligy a aj to je dôvod, prečo došlo k predĺženiu spolupráce o ďalšiu sezónu.

"Snažili sme sa spraviť ďalší krok smerom k extralige a angažovanie trénera Stavjaňu vnímame ako jeho dôležitú súčasť. Veríme, že ten hlavný cieľ sa nám na jar podarí naplniť a že sme tak podpísali zmluvu s trénerom pre extraligu. Zároveň sa tým posilnila aj trénerova zodpovednosť. Bude mať zásadný vplyv na skladbu hráčskeho a realizačného tímu," uviedol pre web českobudějovického klubu prezident ČEZ Motor ČB Roman Turek.

O spokojnosti s predĺžením zmluvy hovoril aj samotný tréner. "Začali sme tu nejakú prácu, ktorú chceme nielen dokončiť, ale na ňu aj úspešne nadviazať. Motor je vynikajúca organizácia a mesto hokejom neuveriteľne žije," poznamenal Stavjaňa, ktorý okrem Nitry viedol v najvyššej slovenskej súťaži aj mužstvá Trenčína, Košíc či Slovana Bratislava.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články