Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tipérsky špeciál: Slovanisti odleteli na dvojzápasový výjazd, prvým súperom tím z metropoly Ruska

BRATISLAVA - Slovanisti sa po výbornej domácej série zápasov čoraz viac približujú k bránam play off. Dnes ich preverí moskovský Spartak.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC Slovan Bratislava – Spartak Moskva

Ide už o štvrtý vzájomný zápas oboch tímov v tejto sezóne. Spomínate si na ten posledný?

Prečítajte si aj: VIDEO Říha po zápase vysmial kouča Jugry a ďakoval fanúšikom: Ak nie my, tak už neviem

Hral sa presne na Štefana. Keď po druhej tretine odchádzali hráči HC Slovan Bratislava do šatne za stavu 4:0, asi ani najväčší pesimista nepredpokladal, čo sa udeje v záverečnom dejstve. Spartak Moskva zapol na najvyššie obrátky a zápas dokázal dokonale zvrátiť. Belasí tak nakoniec museli bojovať v predĺžení a nájazdoch o bodík navyše. A nakoniec ho aj získali.

Spartaku sa v poslednej dobe vôbec nedarí. Z posledných desiatich zápasov vyhral len dvakrát a po 50 zápasoch mu patrí 13. priečka so ziskom 60 bodov. Lídrami Spartaka sú najmä legionári. V útoku dominuje Ryan Stoa, ktorý si v 50 zápasoch pripísal už 36 bodov (22+14). Slovanisti si budú musieť postrážiť aj Lukáša Radila, ktorý má na konte 29 bodov. Prekvapivo viac bodov ako niektorí útočníci má obranca Matthew Gilroy. Americký bek zaznamenal v 50 zápasoch 36 bodov za 7 gólov a 29 asistencii.

Prečítajte si aj: Budúcnosť Medveščaku Záhreb v KHL je otázna, možno vyskúša inú nadnárodnú súťaž

Oporou tímu je aj dlhoročný hráč SKA Petrohrad Dmitrij Kalinin, ktorý je však momentálne zranený. V bráne sa strieda dvojica Nikita Bespalov, Markus Svensson. Lepšie čísla ma 28 – ročný Rus, ten zaznamenal v 25 zápasoch úspešnosť 92,6% zákrokov.

Brankár Nikita Bespalov

Do Moskvy nepocestuje útočník Tomáš Surový, ktorý sa na základe dohody s HC’05 Banská Bystrica vracia do celku najvyššej slovenskej súťaže.

ABSENCIE

HC Slovan Bratislava: Meszároš, Nedorost, Smoleňák, Viedenský, Ďaloga

Spartak Moskva: D. Kalinin, A. Nikontsev (neistý štart)

Tipujeme výhru Slovana v kurze 2.74

Posledný zápas

HC Slovan Bratislava - Jugra Chanty-Mansijsk 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Hokejisti HC Slovan Bratislava ukončili desaťzápasovú domácu sériu nedeľňajším víťazstvom nad Jugrou Chanty-Mansijsk 3:2. Počas šnúry nazbierali 23 z 30 možných bodov, pričom ťahajú štvorzápasovú sériu triumfov a z uplynulých siedmich duelov vyhrali šesť.

Takto si posledné víťazstvo užíval Barry Brust

Hráči Slovana majú po domácom triumfe nad Jugrou 69 bodov a na postupovú priečku momentálne strácajú 6 bodov. Boj o play off bude teda ešte určite zaujímavý.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, facebook.com, twitter.com

Diskusia

Podobné články