Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Ovečkin nebude posledný s tisíckou v tejto sezóne, na rade sú Sedinovci a Crosby

BRATISLAVA - Alexander Ovečkin nebude jediným hráčom v tejto sezóne, ktorému sa podarí prekonať magickú hranicu 1000 bodov v NHL! Blízko veľkému miľníku sú i ďalší hráči.
Zdroj: koláž, NHL.com
Zdieľajte:

Ovečkin nás nenechal dlho čakať a magickú hranicu prekonal už v stredu v noci, kedy strelil dva góly Pittsburghu. Ruský kanonier potreboval iba 35 sekúnd na dosiahnutie svojho 546. gólu a 1000. bodu v kariére v NHL.

Prečítajte si aj: VIDEO Ruský cár si to poistil hneď dvoma gólmi: Ovečkin sa zaradil medzi historickú smotánku NHL

Hviezda Capitals ale pravdepodobne nebude jediným hráčom, ktorému sa v tejto sezóne podarí prekonať túto magickú hranicu. Blízko veľkému miľníku v kariére sú totiž i ďalší skvelí hráči, na ktorých sa teraz spoločne pozrieme.

Henrik Sedin, Vancouver Canucks — 996 bodov

Väčšina by asi očakávala Sidneyho Crosbyho ako najväčšieho favorita na zisk tisíceho bodu hneď po Ovečkinovi. Švédskej hokejovej ikone, Henrikovi Sedinovi, chýbajú už iba štyri body na dosiahnutie krásneho čísla.

Práve Henrik by sa teda mal stať druhým hráčom v tejto sezóne, ktorý sa pridá medzi historickú smotánku NHL. To, čo sa ale zdá veľmi jednoduché, môže byť napokon veľmi komplikované. Sedin má v tejto sezóne priemer iba 0.60b na zápas a prežíva vôbec jednu z najhorších sezón počas svojho dlhoročného pôsobenia v NHL. Tak či tak, očakávame, že Henrikovi sa táto hranica podarí prekonať ešte pred prestávkou kvôli All-Stars Game.

Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins — 983 bodov

Azda nikto nepochybuje, že tisíc bodovú hranicu v tejto sezóne prekoná i Sidney Crosby. Takisto je viac ako isté, že sa mu to podarí za omnoho menšiu porciu zápasov, ako sa to podarilo cárovi z Ruska. Podľa očakávaní by kanadská superhviezda mala potrebovať o takmer sezónu a pól menej. Avšak treba poukázať i nato, že obaja hráči sa k tejto hranici dopracovali rôznymi spôsobmi. Zatiaľ čo Crosbyho ťahajú najmä asistencie, Ovečkin nastrieľal takmer o 200 gólov viac ako kanadský kapitán na svojej ceste do klubu legiend.

Crosby svojich sedemnásť bodov pravdepodobne do All-Stars Game nestihne, no ak si udrží svoju aktuálnu formu a priemerný počet bodov na zápas, tisícku by na svojom konte mohol mať už 10. februára po zápase s Coloradom Avalanche.

Daniel Sedin, Vancouver Canucks — 965 bodov

Tisíc bodovú hranicu sa pravdepodobne v tejto sezóne podarí prekonať iba Danielovmu bratovi Henrikovi a Sidneymu Crosbymu. Druhý z bratov Sedinovcov si na svoj veľký moment bude musieť počkať asi až do začiatku sezóny 2017-2018.

Danielovi sa v tejto sezóne zatiaľ poradilo nazbierať v 43 zápasoch iba 33 bodov a s priemerom 0.53b na zápas sa v tejto sezóne dostane pravdepodobne iba na hranicu okolo 985 bodov. Isté však nie je ani to, že by Daniel hranicu 1000 bodov pokoril už na začiatku sezóny 2017-18, nakoľko jeho produktivita klesá z roku na rok takmer o jednu pätinu. Ak tento dramatický pád bude pokračovať, Danielovi by to malo trvať aspoň o pol sezóny dlhšie.

Ďalší hráči s tisíckou na muške:

Shane Doan, Arizona Coyotes — 956 bodov

Tak tu visí veľký otáznik. Koniec Doanove kariéry je z roka na rok bližšie a neočakáva sa, že by 44 bodov nazbieral ešte v aktuálnej sezóne. Aktuálne ich má na svojom konte po 40 zápasoch iba 15 (4+11) a pravdepodobne mu na konci sezóny bude chýbať okolo 30 bodov. Ak by Doan pokračoval i v ďalšej sezóne, bude sa musieť zlepšiť. Inak si na tisíci bod počká minimálne ďalšie dve sezóny.

Evgeni Malkin, Pittsburgh Penguins — 804 bodov

Chýba mu takmer 200 bodov, no aj tak sme sa rozhodli ho zaradiť do tohto zoznamu. Aj keď sa vám to zdá takmer nemožné, práve ruský bombardér sa radí medzi ďalších veľkých favoritov na tisícku. Pravdepodobne by bol už veľmi blízko, ak by ho nezastavili zranenia zo sezón 2010-11, 2013-14 a 2015-16. Napriek tomu sa očakáva, že by ostávajúcich 196 bodov mohol nazbierať v priebehu dvoch sezón a do konca sezóny 2018-2019 by už mal byť členom hokejovej smotánky.

Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings — 864 bodov

Jason Spezza, Dallas Stars — 837 bodov

Eric Staal, Minnesota Wild — 816 bodov

Ryan Getzlaf, Anaheim Ducks — 771 bodov

Patrick Kane, Chicago Blackhawks — bodov

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, thehockeynews.com

Diskusia

Podobné články