Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hokejové tsunami: aj tak by sa dal nazvať rok 2016 v HK Poprad

Popradský hokejový klub zažil rok, aký si len málokto vie predstaviť. Zmeny ktoré sa udiali u Kamzíkoch ešte na slovenskej hokejovej scéne nikto nezažil. Veď posúďte sami...
Zdroj: HK Poprad
Zdieľajte:

Hneď prvý deň uplynulého roku sa ujal funkcie výkonného riaditeľa klubu Peter Žifčák, ktorý na tomto poste vystriedal po dlhých rokoch Tibora Turana. Nový riaditeľ od začiatku pôsobenia v klube avizoval, že sa bude snažiť očistiť klub od veľkých finančných problémov a sám seba nazval akýmsi krízovým manažérom.

15. januára sme zaznamenali obrovský mýlnik nie len popradského ale celoslovenského hokeja. Kapitán Arne Kroták totiž dosiahol svoj 500. gól v najvyššej hokejovej súťaži. Je veľmi pravdepodobné, že sa podobného ceremoniálu nedočkáme ďalších niekoľko desiatok rokov... V ten istý deň podpísal Kroták s Ľubošom Bartečkom nový kontrakt podľa čerstvého Zákona o športe.

O trinásť dní prišla už oveľa nepríjemnejšia správa. Na základe rozhodnutia Disciplinárneho senátu boli klubu odrátané 3 body za neoprávnený štart hráča. Toto rozhodnutie nakoniec odsunulo Poprad po konci základnej časti o jednu priečku nadol.

Základnú časť minulej sezóny nakoniec Kamzíci skončili na šiestej priečke a tak ich aj z dôvodu spomínaného trestu nečakala Banská Bystrica ale Zvolen. V základnej časti odohrali 50 zápasov (výsledky duelov so Skalicou boli anulované) s bilanciou 21 víťazstiev a 29 prehier so skóre 139:149. V play off so Zvolenom ťahali za kratší koniec, keď Stredoslovákom podľahli 4:1 na zápasy. Najproduktívnejším hráčom mužstva v sezóne 2015/16 sa stal Arne Kroták (16 gólov, 28 asistencií).

25. apríla oznámil klub účastníkov 69. ročníka turnaja o Tatranský pohár a zoznam tímov šokoval každého hokejového fanúšika. Vidieť na Slovensku súperiť na turnaji Třinec, Poprad, Orebro a Lahti nie je každodenná záležitosť...

Po konci sezóny nasledovalo ďalšie veľmi búrlivé hokejové leto. Finančné ťažkosti prenesené aj z dávnejšej minulosti prinútilo všetkých zainteresovaných pracovať na záchrane klubu na plný plyn. 1. júna sa uskutočnilo Zhromaždenie delegátov, na ktorom Ján Telenský prítomných informoval o vyrovnaní finančných záväzkov klubu, následne došlo k voľbe nových orgánov klubu a vytvorila sa tak nová správna rada HK Poprad.

16. júna sa uskutočnil Mimoriadny Kongres SZĽH. HK Poprad na ňom navrhol Martina Kohúta za kandidáta na prezidenta SZĽH.

22. júna sa stali novými trénermi Jonák a Jurinyi a začal sa boj s časom, keďže letná príprava už mala bežať a hráči v klube chýbali.

17. júla klub zmenil logo a aj dresy pre nadchádzajúcu sezónu a päť dní na to podpísal zmluvy s prvými hráčmi. Následne sa zorganizoval Try out, ktorý prebiehal na štadióne v Spišskej Novej Vsi, keďže ten v Poprade prechádzal úpravou mantinelov.

Na ňom si tréneri vyhliadli napríklad aj momentálnu brankársku jednotku Martina Šureka, obrancu Ľubora Pokoviča či viacerých juniorov pôsobiacich v seniorskom mužstve dodnes.

Začiatok augusta sa niesol v duchu podpisov zmlúv s novými hráčmi. V tomto období sa klubu podarilo uviazať si napríklad Mareka Zagrapana, Mateja Paločka, Tomáša Troligu a ďalších.

August bol tradične vyplnený prípravnými zápasmi. Popri tom klub predstavil novú stratégiu interakcie hráčov s fanúšikmi. Zástupcovia hráčskeho kádra sa tak zúčastnili mnohých kultúrnych, športových a najmä charitatívnych udalostí v okolí Popradu.

V dňoch 25. až 27. augusta sa v Poprade konal veľmi kvalitne obsadený Tatranský pohár. Zúčastnil sa na ňom miestny klub, Třinec, Lahti a Orebro. Podľa všetkých zúčastnených prebehol na najvyššej úrovni a aj vďaka tomu sa diváci môžu tešiť na podobne kvalitné obsadenie aj budúci rok.

V tomto období sa Poprad B zložený najmä z juniorov zúčastnil Spišského pohára, kde mali naši mladí odchovanci možnosť vyskúšať si seniorský hokej. Výkony na ňom otvorili cestu do „Áčka“ napríklad Vašašovi, Václavovi či Krempaskému.

16. septembra odstúpil z pozície výkonného riaditeľa Peter Žifčák, ktorého nahradil Ľudovít Jurinyi.

Klubu úvod sezóny vôbec nevyšiel a tak prišla na rad aj zmena trénerov. Jonáka s Jurinyim vystriedali 7. novembra Marcel Ozimák s Františkom Štolcom. Ľudovít Jurinyi ostáva na poste výkonného riaditeľa.

Po zmene trénerov odštartovali Kamzíci raketovú stíhaciu jazdu a postupne sa prepracovali z beznádejne posledného miesta do stredu tabuľky.

Klub začína angažovať nových kvalitných hráčov. Prichádzajú posily z Ruska, vedenie siahlo aj po kvalitnom kanadskom útočníkovi Hendersonovi. Návrat hlásia aj viacerí odchovanci ako Paločko či Hvila.

Vedeniu sa naopak nepodarilo z dôvodu otvorených zmlúv udržať Lapšanského či Brejčáka.

HK Poprad postupne predstavuje nové marketingové ťaháky. Diváci sa každý zápas môžu tešiť na Slovensko veľmi kvalitný buletín, ktorý je zadarmo. Počas prestávok môžu súťažiť v rôznych súťažiach, pripravená je aj zaujímavá tombola. Klub pracuje na vlastnom kamennom obchode v priestoroch zimného štadióna či na výrobe klubových hokejových kariet.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články