Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

ZA 7 DNÍ: Úspechy Rybára, Lašáka, Kukumberga, Bondru či Németha

EURÓPA, AMERIKA, ÁZIA – Pravidelný prehľad pôsobenia slovenských hokejistov hrajúcich v zahraničných ligách, ktorí boli úspešní, tentoraz od 5.1. do 11.1.2017.
Zdroj: TASR - Patrik Rybár v Zápase hviezd slovenskej Tipsportligy 2016
Zdieľajte:

ŠTVRTOK 5.1.

KHL (Rusko): Slovan Bratislava podľahol doma čínskemu Kunlunu 1:2 po predĺžení, keď za hostí vyrovnával Tomáš Marcinko po asistencii Martina Bakoša.

NLB (Švajčiarsko): Skóre duelu Academy Zug – Lions Zürich 4:1 otváral v štvrtej minúte domáci Richard Rapáč.

PIATOK 6.1.

OHL (Kanada): V zápase Saginaw – Sarnia 3:2 po samostatných nájazdoch sa v drese hostí raz gólovo presadil Adam Ružička.

WHL (Kanada): Po návrate z MS juniorov sa vrátil do súťaže Radovan Bondra a bol treťou hviezdou stretnutia Red Deer – Vancouver Giants 2:3, keď vsietil jeden z gólov hostí.

Tipsport Extraliga (Česko): Na víťazstvách svojich tímov sa výrazne podieľali brankári Ján Lašák (96,3% úspešnosť zákrokov) a Ján Laco (96,43%). Lašákov Liberec zdolal Vítkovice 2:1 a Lacov Chomutov porazil Zlín 3:1. K výhre Sparty Praha nad Mladou Boleslavou 4:0 prispeli gólom Andrej Kudrna a dvomi asistenciami Lukáš Cingeľ. Presný zásah Rastislava Špirka pomohol Třincu vyhrať nad Brnom 4:1.

Ligue Magnus (Francúzsko): Chamonix-Morzine zdolalo Dijon 6:4 aj zásluhou gólu Petra Hrehorčáka. Gap vyhral v Grenobli 4:1, jeden zásah víťazov vsietil Branislav Rehuš. Skóroval aj Samuel Takáč, jeho gól a asistencia pomohli Lyonu zdolať domáci Epinal 4:3 po predĺžení. Matej Hamrák korigoval gólom prehru Nice v Rouene na 1:4.

Polska Hokej Liga (Poľsko) – skupina víťazov: V stretnutí Jastrzebie – Opole 2:3 vsietil jeden gól hosťujúci Martin Przygodzki.

SOBOTA 7.1.

NHL (USA/Kanada): Los Angeles si poradilo s Minnesotou 4:3 po predĺžení. Prispel k tomu 20 úspešnými zákrokmi Peter Budaj a vsietením gólu aj Marián Gáborík.

Liiga (Fínsko): Gólom a asistenciou pomohol Michel Miklík k výhre Jyväskylä vo Vaaase 5:2.

Mestis (Fínsko): Brankár Juraj Hollý vychytal čisté konto a jeho Hermes vyhral na ľade KeuPy 3:0.

ECHL (USA): K výhre Alasky v Idahu 5:4 po predĺžení prispel jedným gólom Peter Sivák.

GMHL (Kanada): V dueli West Nipissing – South Muskoka 8:9 bol druhou hviezdou hosťujúci Tomáš Németh, autor troch gólov a troch asistencii.

NEDEĽA 8.1.

KHL (Rusko): Skóre duelu Slovan Bratislava – Vladivostok 3:2 otváral v tretej minúte Andrej Šťastný po prihrávke Tomáša Surového.

Tipsport Extraliga (Česko): Hradec Králové zdolal Třinec 5:1, keď po góle vsietili Rastislav Dej i Roman Kukumberg a v bránke víťazov chytal Patrik Rybár s 96,43-percentnou úspešnosťou zákrokov. S 95,12-percentami pomohol k výhre Chomutova v Mladej Boleslavy 3:2 Ján Laco. V dueli Litvínov – Sparta Praha 3:2 sa raz strelecky presadil domáci František Gerhát, za hostí dvakrát asistoval Juraj Mikuš. Vítkovice porazili Pardubice 4:1 aj zásluhou gólu a asistencie Radoslava Tybora.

DEL 2 (Nemecko): Na výhre Bayreuthu nad Riessersse 4:2 mal veľký podiel Ivan Koložváry, autor víťazného gólu a dvoch asistencii. K plnému bodovému zisku Crimmitschau nad Frankfurtom (3:2) pomohol svojim gólom Ivan Čiernik.

Ligue Magnus (Francúzsko): Nice porazil Amiens 3:2, keď sa strelecky jedenkrát presadili domáci Vladimír Kubuš a Matej Mišura. Branislav Rehuš prispel gólom a asistenciou k výhre Gapu nad Epinalom 6:1.

Championship (Kazachstan): Atyrau zdolal Rudny 4:2 aj zásluhou dvoch asistencii Martina Čakajíka.

Polska Hokej Liga (Poľsko) – skupina víťazov: Víťazný gól duelu Tychy – Jastrzebie 4:1 strelil Miroslav Zaťko. Gól Martina Przygodzkého nestačil Opole pri prehre 2:3 s Podhale.

PONDELOK 9.1.

KHL (Rusko): Kunlun podľahol Dynamu Moskva 3:5 napriek dvom gólom Martina Bakoša.

UTOROK 10.1.

NHL (USA/Kanada): Chicago zdolalo Detroit 4:3 po predĺžení. Druhou hviezdou stretnutia bol raz skórujúci a raz asistujúci Richard Pánik. Na jeden gól prihrával Marián Hossa. V drese hostí vsietil jeden z gólov Tomáš Tatar.

Champions Hockey League – semifinále: Gólmi Martina Gernáta a Andreja Kudrnu zdolala Sparta Praha domáce Växjö 2:1 a vytvorila si tak veľmi dobrú východiskovú pozíciu do odvety.

Tipsport Extraliga (Česko): Hradec Králové vyhral na ľade Vítkovíc 6:3. Dva góly víťazov strelil Roman Kukumberg. Patrik Rybár kryl 27 z 30 pukov. K výhre Zlína nad Olomoucom 3:1 pomohol jedným gólom Oldrich Kotvan.

NLB (Švajčiarsko): K výhre Martigny nad Lionsom Zürich 5:1 prispel jedným gólom Jozef Balej.

Championship (Kazachstan): Na víťazstve Petropavlovska nad Almaty 4:3 sa podieľal dvomi asistenciami Lukáš Martinka.

AlpsHL (Rakúsko): Rezerva Salzburgu prehrala s Lustenauom 1:2 po predĺžení. Rozhodol o tom gól Dušana Devečku.

STREDA 11.1.

WHL (Kanada): Opäť sa strelecky presadil Radovan Bondra, tentoraz už v drese Prince George Cougars. Pomohol tak k výhre na ľade Medicine Hat 4:3.

KHL (Rusko): Slovan Bratislava prehrával s Jekaterinburgom 0:2, keď k obratu na 3:2 po predĺžení zavelil gól Pavla Skalického.

Liiga (Fínsko): Po dvoch týždňoch sa v bránke Kuopia objavil Denis Godla, jeho úspešnosť 96,15-percenta stačila Kalpe v súboji s Ilvesom Tampere na bod po prehre 1:2 po nájazdoch.

EBEL (Rakúsko): Bolzano zdolalo Znojmo 3:1, brankár domácich Marcel Melicherčík mal 96,55-percentnú úspešnosť zákrokov.

Prečítajte si aj: PREDCHÁDZAJÚCI SUMÁR OD 26.12. DO 4.1.
Zdieľajte:
Zdroje informácií: evysledky.com, slovakhockey.sk, icehockey.kz, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články