Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO+FOTO: Aj vy máte najradšej súťaž zručností? Toto sú majstri v jednotlivých disciplínach

Top
BRATISLAVA - Každý rok sa konajú exhibičné stretnutia - zápasy hviezd NHL, KHL alebo iných nižších líg. Po novom už aj v našej Tipsport lige. Súčasťou je aj obľúbená súťaž zručností. Tá pozostáva z viacero disciplín. My si teraz predstavíme majstrov, ktorí tieto štatistiky ovládajú najlepšie.
Zdroj: hokejovysvet/koláž
Zdieľajte:

Najrýchlejší korčuliari

Peter Bondra (48 rokov)

Je bývalý slovenský hokejový útočník. Vynikal rýchlym korčuľovaním a patril k najúspešnejším zakončovateľom v NHL. Je strelcom najvýznamnejšieho gólu v histórii slovenského hokeja, keď pomohol Slovensku k zisku titulu majstra sveta (2002).

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO: Aká bola jeho kariéra? Čím všetkým si prešiel? Aj takýto je: Nezabudnuteľný kapitán s číslom 18

Po ukončení aktívnej kariéry v októbri 2007 sa stal jej generálnym manažérom. V roku 1997 a 1999 vyhral rýchlostnú súťaž na ASG a stal sa tak najrýchlejším hráčom v profilige. Jeho čas bol 13,610 sekúnd.

Prečítajte si aj:  FOTO Tie najlepšie prestupy slovenských hokejistov do stavu manželského
Pavel Bure (45 rokov)

Je bývalý ruský hokejista, v súčasnosti je generálnym manažérom Ruskej hokejovej reprezentácie. Pavel Bure je v hokejovej histórii zapísaný ako jeden z jej velikánov.

Ruská raketa vynikala extrémnym hokejovým IQ, výbušnosťou a predovšetkým rýchlosťou. Kariéru ukončil predčasne následkom chronických zranení kolien.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Ovečkin nebude posledný s tisíckou v tejto sezóne, na rade sú Sedinovci a Crosby
Marián Gáborík (34 rokov)

Je slovenský útočník, ktorý v sezóne 2013/14 získal Stanleyho pohár s klubom Los Angeles Kings.

Všetci ho dobre poznáme, takže si ho nemusíme bližšie predstavovať. Jeho zrýchlenie je neskutočné. V All Star Game NHL si zahral v roku 2003 a 2008. Počas Zápasu hviezd v r. 2003 „spravil“ ovál na ľadovej ploche za 13,713 sekundy.

Andrew Cogliano (29 rokov)

Kanadský hokejista, ktorý reprezentoval Kanadu na juniorských majstrovstvách sveta v roku 2004 (U17), 2006 a 2007 (U18). Svoj prvý zápas v NHL odohral dňa 4. októbra 2007 proti San Jose Sharks. Jeho čas v All Star Game z roku 2008 bol 14,31 sekundy.

Carl Hagelin (28 rokov)

Je Švéd, hrajúci v tejto sezóne za klub Pittsburgh Penguins. V roku 2016 vyhral s týmto tímom svoj prvý Stanley Cup. Bol prvý švédsky hráč ľadového hokeja, ktorý kedy hral na univerzite. Na svojom konte má niekoľko ocenení. Debut v NHL zažil proti Washington Capitals 25. novembra 2011. Členom All Star Game bol v roku 2012. Jeho čas mal hodnotu 13,218 sekúnd.

Dylan Larkin (20 rokov)

Americký hokejista, ktorý debutoval v NHL dňa 9. októbra 2015 v drese Detroit Red Wings. Larkin dosiahol minulý rok rekordný čas 13.172 sekundy a zapísal sa do histórie.

Samozrejme ich je oveľa viac: (S. Horcoff, E. Karlsson, Z. Parise, M. Gartner, J. Drouin)

Najtvrdšia strela

Daniel Alfredsson (44 rokov)

Je švédsky hokejista, ktorý hrával za tím Ottawa Senators. V Ottawe strávil 12 sezón za sebou ako kapitán, čím vytvoril rekord NHL. V All Stars Game v roku 2012 bol zvolený za kapitána svojho tímu (Team Alfredsson) a zúčastnil sa aj súťaže o najtvrdšiu strelu. Puk napálil do bránky rýchlosťou 162,7 km/h.

Steven Stamkos (26 rokov)

Kanadský hokejista hrajúci za tím Tampa Bay Lightning. ktorý napálil puk v rýchlosti 167,2 km/h.

Shea Webber (31 rokov)

Je kanadský hokejový obranca, momentálne hrajúci za tím Montreal Canadiens.


Weber kraľuje štatistikám obrancov a jeho výkony prispeli k nadvláde Montrealu v NHL. V súťaži o najtvrdšiu strelu napálil puk do bránky v rýchlosti 174,6 km/h.

Zdeno Chára (39 rokov)

Zámorský rekord od roku 2012 drží slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý sa minulý rok na Zápase hviezd nepredstavil. Puk po delovke kapitána Bostonu Bruins dosiahol pred štyrmi rokmi v Ottawe rýchlosť 175,1 km/h t. j. rýchlosť, ktorou sa bežne preháňajú len autá po nemeckých diaľniciach.

Len na porovnanie: Dave Manson, kanadský bývalý obranca, v roku 1996 napálil puk v maximálnej rýchlosti 157,7 km/h. Aj tu môžeme vidieť, ako sa jednotliví hráči a technika zlepšujú.

Presnosť strelby

V tejto disciplíne máme tiež niekoľko hráčov. Táto disciplína je však nevyspytateľná, stačí, ak hokejistovi lepšie sadne puk a je z toho nový rekord.

Ryan Getzlaf (31 rokov)

Trafil štyri terče na šesť pokusov v čase 14.10 sekundy.

Nick Foligno (29 rokov)

Trafil štyri terče na šesť pokusov v čase 13.67 sekundy.

Patrik Kane (28 rokov)

Trafil štyri terče na šesť pokusov v čase 13.52 sekundy.

John Tavares (26 rokov)

Dominoval minulý rok, keď trafil štyri terče na šesť pokusov v čase 12.29 sekundy.

★ ZAUJÍMAVOSTI ★

Sidney Crosby nedovolí nikomu dotknúť sa jeho hokejky pred zápasom. Taktiež nikdy pred zápasom nevolá so svojou mamou. Posledné tri razy, keď to spravil, sa v zápase zranil. A aby toho nebolo málo, keď hrá na ľade súpera, na hokejku používa pásku súperovho tímu. Vždy.

Trestné strieľania zaviedla NHL po výluke a zúčastnilo sa jej už veľa hráčov. Najmladším zo všetkých bol Jordan Staal, ktorý svoj pokus úspešne premenil vo veku len 18 rokov a 41 dní.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, wikipedia.org, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články