Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lawson nad ponukou zo Slovenska dlho nerozmýšľal, potreboval chytať: "Chcem vyhrať, čo sa bude dať"

BANSKÁ BYSTRICA – Rady HC´05 iClinic Banská Bystrica po novom roku vystužil Kanaďan so skúsenosťami z NHL Nathan Lawson, ktorý by mal zvýšiť konkurenciu na už tak silnom brankárskom poste.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Okrem jednotky Jasona Bacashihuu majú „barani“ aj spoľahlivú dvojku. Mladý Andrej Košarišťan sa počas zranenia americkej hviezdy spod Urpína postavil do brány a aj napriek kolísavým výkonom nesklamal. Napriek tomu ho vedenie po príchode Lawsona poslalo do druholigovej Trnavy, kde už nastúpil na niekoľko duelov.

Samotný Lawson má na svojom konte jedenásť stretnutí v najlepšej lige sveta. Desať ich zaknihoval v bráne New Yorku Islanders ešte počas sezóny 2010/11 a posledný pridal za Ottawu Senators v ročníku 2013/14: „Mám odtiaľ veľmi veľa spomienok, ale už na to nemyslím. Moja kariéra tam je skončená, nepozerám sa späť,“ povedal v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Po prechode z univerzitného hokeja do toho profesionálneho chytával hlavne v AHL, niekoľko duelov pridal v ECHL a v lete roku 2014 sa presunul do Európy. Dve sezóny strávil v nadnárodnej EBEL-ke. Najskôr ako hráč Dornbirneru a potom Viedne Capitals. Aktuálny ročník začal vo fínskom celku HPK, kde ale nastúpil iba na jediné stretnutie a tak nad ponukou slovenského tímu dlho nerozmýšľal: „Aby som bol úprimný, tak po odchode z Fínska som vedel, že potrebujem chytať a keď prišla táto ponuka, tak som neváhal a zobral ju,“ vysvetlil svoje rozhodnutie.

Pod Urpínom našiel ideálne prostredie v kruhu hokejistov aj zo Severnej Ameriky: „V minulosti som už zo súčasných spoluhráčov hrával s Tyom Wishartom v Bridgeporte,“ spomínal na pôsobenie v tíme Sound Tigers, ktorý bol a stále je farmou „Ostrovanov“.

Jeho ciele v aktuálnej sezóne sú prosté, s nijak prehnanými ambíciami neprichádza, aj keď úspech klubu by ho ako každého hráča určite potešil: „Chcem čo najrýchlejšie zapadnúť do partie v tíme a vyhrať toľko zápasov, ako to len bude možné,“ hovorí nikdy nedraftovaný brankár, ktorý bol jednu sezónu aj súčasťou Montrealu Canadiens, no za jeho prvý tím nikdy nenastúpil.

33-ročný rodák z Calgary vo svojej kariére titul ešte nikdy nezískal, možno sa to zmení v tejto sezóne na Slovensku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články