Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Košičania si pochutnali na vlkoch: Dráma v Martine prekvapenie nepriniesla

Košice po neúspechu s Popradom dokázali doma poraziť nepríjemnú Žilinu. Najviac sa o tri body zaslúžil dvojgólový Bicek.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC Košice - MsHK Žilina 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Góly:1. Šedivý (Nagy), 13. Bicek (Jenčík, Vašíček), 33. Bicek (Jenčík, Šmach), 47. Jenčík - 11. Matis (Novotný, Stupka). Rozhodovali: Snášel - Bednár, Gavalier, vylúčení: 3:2 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2196 divákov.

Zostavy:

HC Košice: Kopřiva - Dudáš, Deyl, Šedivý, Koch, Jankovič, Šmach, Vašíček - Nagy, Boltun, Hričina - Spilar, Suja, Varga - Bicek, Jenčík, Milý - Šoltés, Klíma, Bartoš

MsHK Žilina: Tomek - Brejčák, Juraško, Gutwald, Rehák, Drábek, Macejko, Prokop, Mendrej - Handlovský, Hruška, Hovorka - Jurík, Húževka, Švihálek - Matis, Novotný, Stupka - Rogoň, Ondruš, Gmitter

V košickom tíme nastúpil po dvoch mesiacoch útočník Gabriel Spilar, domácim však ešte stále chýbali ďalší skúsený útočník Marek Bartánus i obranca Lukáš Matejka. Hostia pricestovali bez trojice Mikuš, Holovič, Konečný.

Domáci chceli po dvoch domácich prehrách zabrať naplno a túto ambíciu napĺňali od prvých minút. Už po 22. sekundách bol vylúčený Hruška a na konci prvej minúty otvoril skóre obranca Šedivý - 1:0.Hostí to však nepoložilo a tí sa snažili o vyrovnanie. V 4. minúte zakombinovali v útočnom pásme Handlovský s Hovorkom a veľa nechýbalo, aby druhý menovaný vyrovnal. Krátko na to mohol dobrú prácu Nagya využiť Hričina, ale pred odkrytou bránkou ho hostia stihli pokryť. V 11. minúte sa v obrannom pásme domácich zrazili práve Košičania Nagy a Hričina, využil to Matis a spomedzi kruhov vyrovnal - 1:1. Domáci však získali náskok späť už o dve minúty, keď Bicek namieril svoju strelu švihom do hornej časti Tomekovej bránky - 2:1.

V druhej časti si tímy dávali pozor predovšetkým na obranu a disciplínu a vyložených šancí preto veľa nebolo. V 25. minúte Kopřiva správne zareagoval na nebezpečnú strelu Šviháleka spoza hráča, na opačnej strane vytiahol Tomek proti Klímovej strele efektný zákrok lapačkou. V 33. minúte Bicek opäť prekvapil Tomeka a náskok domácich bol už dvojgólový - 3:1.

Košičania v tretej časti kontrolovali vývoj zápasu. Súpera nepúšťali do nebezpečných situácií a omnoho častejšie sa hralo pred Tomekom. Žilinský brankár v 47. minúte podcenil ľahký puk, vyrazil ho priamo pred Jenčíka a ten zblízka zvýšil na 4:1. V 55. minúte mali hostia možnosť presilovej hry, no k ohrozeniu Kopřivu sa nedostali a mohli byť radi, že strela Jenčíka neskončila v ich bránke. Domáci si napokon víťazstvo postrážili.

Rostislav Čada, tréner HC Košice: "Dnes sme v porovnaní s minulým zápasom mali lepší pohyb. Hrali sme lepšie v obrane a aj preto sme jednoduchšie prechádzali do útoku. Celkovo sme spokojní s výkonom a s tromi bodmi za víťazstvo."

Milan Jančuška, tréner MsHK Žilina: "Na to, aby sme dnes zvíťazili, by sme museli podať nadštandardný výkon. To sa dnes nestalo. Prvým predpokladom na víťazstvo by bolo dobré korčuľovanie a dôraz v osobných súbojoch, čo dnes nebolo. V tejto dôležitej činnosti sme ťahali za kratší koniec povrazu a aj preto sme sa dostávali pod tlak. Viazla nám súčinnosť a celkovo sme zaostávali vo všetkých herných činnostiach. Boli sme stále o krok pozadu a výsledok, ktorý sa zrodil, je spravodlivý. Takýmto výkonom sme dnes na víťazstvo nemali nárok. Gratulujem Košiciam k víťazstvu."

MHC Martin - HK Nitra 3:4 (0:1, 3:2, 0:1)

Góly: 31. Surovka (Pokrivčák), 32. Heizer (Koyš), 33. Korostin (Varga) - 9. Meland (Macík, Štefanka), 24. Macík (Mezei, Štefanka), 25. Slovák (Cope), 45. Ručkay (Blackwater, Krištof). Rozhodovali: Štefík, Jonák - Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 3:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1050 divákov

Zostavy:

Martin: Dzubina (25. Pavlas) – Pacalaj, König, Salija, Pulli, Rusina, Brňák, Dvořák – Surovka, Dlouhy, Markovič – Rapáč, Heizer, Koyš – Varga, Galamboš, Korostin – Jurášek, Pokrivčák, Mráz

Nitra: Halo - Milam, Ordzovenský, Pupák, Mezei, Versteeg, Meland, Korím, Piačka – Cope, Slovák, Tvrdoň – Ručkay, Krištof, Blackwater – Šiška, Štefanka, Macík – Bajtek, Paukovček, Šille

V dohrávke 16. kola hostil Martin po 12 dňoch opäť majstra. Kým ešte v starom roku domáci prekvapujúco zvíťazili, tentokrát pred poloprázdnym štadiónom, ťahali v prvom dejstve za kratší koniec, keď úvodná tretina patrila hokejistom Nitry. V 6. minúte zahrali dobre presilovku, ale Dzubina ešte zachránil po pokuse Milama spomedzi kruhov. V 9. minúte už obranca Meland poslal umiestnenou strelou hostí do vedenia. Domáci potom premrhali výhodu o jedného hráča, na druhej strane dobre pálil Ručkay, Dzubina bol však pozorný. Súper bol rýchlejší, dobre kombinoval a domáci sa k prvej nebezpečnejšej strele dostali až v 20. minúte, keď Korostin preveril Hala.

Aj druhé dejstvo začal lepšie favorit. V 24. minúte Macík ešte nevyužil prečíslenie 2:1, ale vzápätí bol ten istý hráč úspešný. Neubehli ani dve minúty a tretí gól hostí pridal Slovák. Pavlas potom vymenil v martinskej bránke Dzubinu. Domáci sa v ďalších minútach len bránili. Kto nevidel ďalšie minúty neuverí. Domáci vstali doslova z mŕtvych. V 31. minúte sa presadil Surovka, o 75 sekúnd znížil Heizer a o 17 sekúnd už bolo vyrovnané, keď zblízka prekonal Hala Korostin.

Aj prvé minúty tretieho dejstva patrili hosťom. V 41. minúte zazvonila po strele Krištofa žrďka martinskej bránky. Potom Pavlas chytil pokus Ručkaya, ale v 45. minúte Ntrania dobre zakombinovali a Ručkay opäť strhol vedenie pre majstra. V 53. minúte mohol vyrovnať Pokrivčák, ale Halo pohotovým zákrokom zachránil a bol úspešný aj o dve minúty neskôr po strele Heizera. Martin sa nevzdával, zatlačil hostí do defenzívy a v 56. minúte sa mohol tešiť po dorážke Korostina, ale videorozhodca gól nepotvrdil pre hru vysokou hokejkou. Na jednogólovom vedení hostí sa už nič nezmenilo a tak Nitra pokračuje vo víťaznom ťažení a Martin ešte v tomto roku nezískal ani bod.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články