Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bacashihua zabránil debaklu, potrebuje sa dostať do rytmu: Kríza na škodu nie je

NITRA - Americký brankár Jason Bacashihua v Nitre inkasoval trikrát a HC´05 iClinic Banská Bystrica domácemu tímu pomerne jednoznačne podľahla, ale bol to práve "Cash", kto podržal svoj tím od horšieho výsledku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Poklonu spoluhráčovi vzdal aj defenzívny líder Ty Wishart, ktorý bol vyhlásený za najlepšieho hráča na strane "baranov": "Bolo veľmi dôležité, že sa vrátil. Chytal veľmi dobre a držal naše šance na úspech," povedal pre hokejovysvet.sk.

Pre samotného brankára to bol druhý duel po prestávke zavinenej zranením, ale ajnapriek niekoľkým dobre vyriešeným situáciám si po prehre v Žiline víťazstvo nepripísal ani v pod Zoborom: "Bol to veľmi ťažký zápas proti silnému klubu, ktorý vyniká v defenzíve. Mali sme zlý vstup do stretnutia, kedy sme dostali dva rýchle góly. Po nich sme bojovali a snažili sa dostať späť do zápasu, ale už sa nám to nepodarilo," hovoril po zápase v rozhovore pre náš web.

Prečítajte si aj: Čierna séria sa natiahla, hrozný úvod zviazal ruky: "Chceme to zlomiť," hlási kapitán

Ako sa zhodli všetci aktéri, stretnutie rozhodla prvá tretina, v ktorej HK Nitra absolútne dominovala: "Nezachytili sme úvod, taký je proste hokej, ale vieme, že potrebujeme lepší štart do zápasu, špeciálne tu v Nitre," konštatoval Američan.

"Musíme sa dať dokopy, popracovať na niektorých maličkostiach a myslím, že to bude v poriadku. Netreba meniť v podstate nič, ale musíme pracovať ako jeden celok, lebo presne preto sme sa dostali na prvé miesto v tabuľke. Každý tím sa počas sezóny dostane do nejakej krízy, avšak často to ani nie je na škodu, pretože tam je vidieť, či tím robí niečo zle, alebo to je len nepriazeň osudu. V posledných dvoch zápasoch na ľade súperov to pre nás nebolo ideálne, no máme v šatni skvelých hráčov, takže sa do ďalších duelov neobávam," hodnotila jednotka banskobystrického klubu.

Proti Žiline na ňom bolo vidieť, že mesiac nútene pauzoval, ale v Nitre to už bol (takmer) ten starý-známy "Cash", ktorý je oporou pre spoluhráčov: "Cítil som sa ešte lepšie, ako proti Žiline. Ako som už hovoril minule, po vynechaní troch týždňov sa musím dostať do herného rytmu, ale dnes to bolo z tohto pohľadu dobré. Keď budeme pokračovať v tempe a naberiem ešte väčšiu zápasovú prax, tak by som sa mal dostať tam, kde som bol pred zranením," predpokladá Bacashihua.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články