Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čierna séria sa natiahla, hrozný úvod zviazal ruky: "Chceme to zlomiť," hlási kapitán

NITRA - HC´05 iClinic Banská Bystrica v stretnutí na ľade Nitry neuspela a prakticky sa za celý duel nedostala takmer k ničomu nebezpečnému.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Domáci si vývoj strážili a základy svojho konečného víťazstva 3:0 položili už v prvej tretine, kedy v rozmedzí pätnástich sekúnd strelili dva góly: "Mali sme veľmi zlý úvod, tá prvá tretina bola celkovo zlá. Veľmi rýchlo sme dostali dva góly. Domáci v prvej tretine dominovali. Boli rýchlejší, silnejší, vyhrávali osobné súboje," otvorene priznal tréner Vladimír Országh.

Aj keď sa výkon v druhom dejstve o niečo zlepšil, stále to hosťom nešlo podľa predstáv: "V priebehu zápasu sme sa zlepšili, začali si vytvárať šance, ale Nitra nás do ničoho nebezpečnejšieho nepúšťala," pokračoval. "Bez gólu vyhrať nemôžeme. Mentálne sme prišli nepripravení a ono sa to odzrkadlilo v našej hre. Musíme sa vrátiť k maličkostiam, ktoré sme robili doteraz a začať od tréningu," doplnil kapitán Ivan Ďatelinka.

Všetci v klube si sú vedomí, že negatívnu sériu troch prehier za sebou treba rýchlo preťať, pretože zdola sa už okrem Košíc, ktoré budú najbližším súperov HC´05 iClinic, približuje aj práve Nitra: "Nejako si to nepripúšťame, ale už je toho dosť. Chceme to zlomiť," odhodlane vyslovil Ďatelinka, ale sám si je vedomý, že to bude veľmi ťažké.

"Musíme sa dať dokopy a v utorok na tréningu pokračovať v robote. Chceme predvádzať taký hokej, ako doteraz. Liga je vyrovnaná a na každé mužstvo príde útlm. Je len na nás, ako rýchlo sa z neho dostaneme. Veríme, že rýchlo," dúfa hlavný kouč "baranov", ktorý sa vyjadril aj k situácii ohľadom Tomáša Ziga.

Ten po jednom zo súbojov pri mantineli nedohral stretnutie so Žilinou a privodil si problémy s chrbtom: "Je zranený. Uvidíme, ako to bude vyzerať ďalej," povedal o hráčovi, ktorí pod Urpínom pravdepodobne vydrží až do konca ročníka: "Malo by to tak byť. Je tu na striedavý štart, ale môže sa stať hocičo. My však dúfame, že tu zostane do konca," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články