Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO Bartoša pamätný dres potešil, no mrzí ho prehra

KOŠICE - Bartoš po zápasovom jubileu: "Pamätný dres potešil, no prehra mrzí"
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Pamätný dres s číslom 1000 na chrbte, gratulácia od prezidenta klubu i najlepšieho strelca v ligovej histórii. K tomu potlesk košického fanklubu. Košický hokejový veterán Peter Bartoš vstúpil v zápase s Popradom do zatiaľ trojčlenného klubu hráčov, ktorí v najvyššej slovenskej súťaži odohrali tisíc zápasov. Ten jubilejný však pre jeho tím nedopadol vôbec podľa predstáv a sám jubilant po prehre 0:1 priznal, že košickí útočníci zlyhali.

Už pred piatym východniarskym derby v sezóne bolo zrejmé, že pozornosť žurnalistov sa po zápase sústredí na Petra Bartoša. História najvyššej slovenskej súťaže pamätá doteraz pamätala iba dvojicu hráčov, ktorí odohrali tisícku duelov. Pred ním magickú hranicu zdolali iba Arne Kroták a René Školiak.

Prečítajte si aj: FOTO Košická hokejová ikona dosiahla veľkého miľníku, nastúpila na tisíci zápas

Päťnásobný ligový šampión sa počas duelu snažil, aby mohol po stretnutí hovoriť aj o svojom góle či víťazstve tímu. Ani jedno, ani druhé sa napokon nekonalo. Nielenže neskóroval Bartoš, ale ani nik z jeho spoluhráčov. A keďže Popradčania predviedli disciplinovaný výkon podporený spoľahlivou obranou i brankárom, zrodila sa druhá domáca prehra Košíc v rade. "Ako útočníci sme dnes sklamali. Súper dobre bránil, no bez gólu sa vyhrať nedá. Súper bol dobre pripravený. Keď chceme dať gól, tak sa musíme viac tlačiť do bránky. Ich brankár mal čas, všetko chytal a obrancovia to potom vedeli odstreliť preč. Je na nás útočníkoch, aby sme niečo vymysleli," vravel Peter Bartoš tichým tónom.

Martinského rodáka mohol tešiť aspoň ďalší zaujímavý artefakt do vlastnej zbierky. Dres s číslom tisíc dostal od prezidenta klubu Juraja Mondíka a následne prijal aj gratuláciu od kapitána Popradu Arneho Krotáka. Ten je zhodou okolností rekordér v počte odohratých zápasov (zatiaľ 1233). "Bola to pre mňa česť prijať gratuláciu aj od Arneho. Potešilo to. Dostal som dres, no tým to skončilo. Ďalej som sa sústredil na zápas," priznal Bartoš.

Ikona košického klubu už niekoľko sezón počúva otázky o tom, dokedy chce ešte hokej hrať. Pri významnom míľniku sa skôr naskytla otázka, či myslí na ohrozenie Krotákovho zápasového rekordu. "O tom teraz nechcem hovoriť. Dôležité je, aby táto sezóna dopadla podľa očakávaní a potom sa rozhodnem ako ďalej. Roky pribúdajú a už sa musím o seba starať. Sústredím sa na jednotlivé zápasy a idem od jedného k druhému," uviedol 43-ročný útočník. Skúsenému hokejistovi nikdy nechýbala pokora, s úprimnosťou sebe vlastnou ďakoval najbližším. "Ja som vďačný svojej manželke, rodine a rodičom za to, že mi umožnili sústrediť sa iba na hokej. Aj týmto sa im chcem poďakovať, špeciálne manželke Veronike. Malý Adam sedel na trestnej a ja som mal to "šťastie," že som bol vylúčený a chvíľu som bol pri ňom," pousmial sa najnovší člen klubu "1000."

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články