Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO Košická hokejová ikona dosiahla veľkého miľníku, nastúpila na tisíci zápas

KOŠICE - Peter Bartoš nastúpil na tisíci zápas v najvyššej slovenskej súťaži
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Košický hokejový útočník Peter Bartoš dosiahol v zápase 37. kola Tipsport Ligy proti HK Poprad významný míľnik svojej kariéry. Spomínaný duel bol pre neho tisícim v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. Skúsený veterán má za sebou 815 stretnutí v základnej časti a ďalších 185 v play off.

Bartošova méta je úctyhodná aj preto, že významnú časť svojej kariéry odohral v zahraničí. Rodák z Martina odštartoval svoju seniorskú kariéru v drese miestneho MHC. V roku 1998 prijal ponuku českého extraligistu z Českých Budějovíc, za ktorého následne odohral dve sezóny. Po tom, čo sa štyrmi kanadskými bodmi na majstrovstvách sveta v Petrohrade v roku 2000 zaslúžil o striebornú medailu slovenského tímu, nasledoval odchod do zámoria. V ročníku 2000/2001 odohral 13 zápasov za Minnesotu Wild v NHL, v ktorých strelil štyri góly a na ďalšie dva prihral. Väčšiu časť sezóny však strávil vo farmárskom tíme Minnesoty. Po sezóne nasledoval návrat do Českých Budějovíc, v drese ktorých následne odohral ďalšie tri kompletné sezóny. Počas "výlukovej" sezóny 2004/2005 sa rozhodol pre návrat na Slovensko. Jeho kroky smerovali do Zvolena, s ktorým sa dostal do finále extraligy. Od leta 2005 bol už hráčom košického HC, odkiaľ si v sezóne 2012/2013 "odskočil" do poľského Sanoku. V drese "oceliarov" získal päť majstrovských titulov, vrátane zlatého hetriku v rokoch 2009-2011.

Peter Bartoš mal v deň jubilejného zápasu na konte celkovo 769 bodov v najvyššej slovenskej súťaži za 333 gólov a 436 asistencií. Pred duelom s Popradom mu prezident HC Košice Juraj Mondík odovzdal pamätný dres s číslom 1000, plaketu a diplom.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články