Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najproduktívnejší, najmladší či najtrestanejší, čo priniesli tohtoročné MS U20?

Aj tohtoročné MS do dvadsať rokov priniesli výborný hokej a odhalili množstvo budúcich hokejových hviezd. Nechýbali ani prekvapenia, kvalitné tímové či individuálne výkony. Čo sme mohli vidieť na prelome rokov na tomto fóre?
Zdroj: iihf.com
Zdieľajte:

Zaujímavejšiu finálovú dvojicu si najmä domáci zámorskí diváci ani nemohli priať. O zlato si to totiž rozdala Kanada s USA a z triumfu sa tešili hostia. Podľa mnohých odborníkov patrili medzi najväčších favoritov spolu s Kanadou, Ruskom, Fínskom a Švédskom. Práve reprezentácia Kanady bola považovaná za o čosi slabšiu a to najmä kvôli absencii takých hviezd, akou bol napríklad minulý rok McDavid. Výborné výkony predvádzalo aj Švédsko, ktoré ovládlo svoju základnú skupinu. Dych im však došiel v tom najnevhodnejšom čase a po prehrách v posledných dvoch zápasoch obsadili až štvrtú priečku. Prekvapením boli výkony Dánska v prvej fáze turnaja. Najväčším sklamaním boli určite Fíni a ich "ťažký boj" o príslušnosť v A kategórií.

Najproduktívnejším hráčom šampionátu a aj najlepším strelcom sa stal Rus Kirill Kaprizov. Piaty draftový výber Minnesoty Wild z roku 2015 nazbieral v siedmich zápasoch deväť gólov a tri asistencie. Pre elitného útočníka Ufy to boli už druhé MS U20.

Rovnaký počet bodov zaznamenal aj Švéd Alexander Nylander (7z, 5+7). Minuloročná draftová osmička, ktorá bojuje o prvé mužstvo Buffala Sabres v AHL, môže eventuálne nastúpiť na šampionáte tejto vekovej kategórie aj o rok. Najviac asistencií nazbieral ruský center Mikhail Vorobyov (10). Medzi brankármi dominoval aj napriek zlému tímovému výsledku Fín Veini Vehviläinen (6 zápasov, 1,51 gólu na zápas, 93,1%).

Najtrestanejším hráčom tohtoročných majstrovstiev sveta do 20 rokov bol Lotyš Eduards Tralmaks (27 TM v 6 zápasoch). Štatistiku +/- bodov ovládol švédsky obranca Lucas Carlsson (+9), na opačnom póle tabuľky sa nachádza Lotyšský zadák Kristaps Zile (-10). Na turnaji sa predstavili aj dvaja šestnásťročný benjamínkovia Rasmus Dahlin (SWE) a Nico Gross (SUI).

Najproduktívnejšími Slovákmi sa stala trojica hráčov s troma bodmi: Marek Sloboda (1+2), Michal Roman (1+2), Boris Sádecký (0+3). Našim najtrestanejším hráčom bol so 16 TM Miroslav Struška. Aj napriek nie veľmi dobrým štatistikám si dovolíme tvrdiť, že našimi najlepšími hráčmi na šampionáte boli brankári Adam Húska a Matej Tomek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články