Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tipérsky špeciál: Príchody a odchody hráčov, zmena trénera, skončí sa nepriaznivá séria Trenčína?

MARTIN - Druhé kolo Tipsport ligy v roku 2017 má poradové číslo 36 a ponúka viacero zaujímavých ťahákov. Martin hostí Košice, Trenčania majú ďalší pokus na ukončenie nepriaznivej série proti Novým Zámkom, líder z Bystrice cestuje do Žiliny, Zvolenčania hostia Liptákov a Poprad by rád pokračoval na víťaznej vlne aj proti Nitre.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

MHC Martin - HC Košice

Hokejisti Martina nemôžu byť s doterajším priebehom sezóny spokojní. Z posledných piatich zápasov vyhrali len jeden. Patrí im ôsma priečka a majú aj niekoľko zápasov k dobru. V poslednom zápase prehrali s Novými Zámkami 4:2. V tejto sezóne sa už trikrát konfrontovali s Košicami a trikrát neúspešne. Najproduktívnejším hráčom mužstva je Patrik Koyš, ktorý strelil 14 gólov a pridal 17 asistencií. Martinčanom sa takisto príliš nedarí v presilovkách a ich úspešnosť je oveľa nižšia ako v prípade Košíc.

Obávaný strelec Patrik Koyš

@danajko

Fotka uverejnená používateľom Patrik Koyš (@patrikkoys),


Do Košíc sa vrátil aj Richard Jenčík. Pre Jenčíka to je už 14. sezóna v drese Oceliarov, s ktorými získal dokopy 5 majstrovských titulov. HC Košice vstúpia do zápasu z druhého miesta tabuľky, ktoré momentálne okupujú so ziskom 73 bodov. Košičania si ich vystrieľali dovedna v 36 zápasoch, a to so skóre 126:81. Východniari budú chcieť zápasom s Martinom zabudnúť na poslednú prehru s Nitrou a naladiť sa opäť na víťaznú vlnu. Onedlho by sa mal do zostavy vrátiť i ďalší útočník Gabriel Spilar.

Tipujeme výhru Košíc v kurze 1.80

HK Nitra - HK Poprad

Nitra naposledy porazila Košice 4:1. Z tohto výsledku vyplýva, že Nitra stráca na druhé miesto už len 5 bodov. Napriek tomu sa jej príliš nedarí, keďže z posledných štyroch kôl prehrala hneď dvakrát. Skóre Nitry činí pomer 129:97, čo značí, že má o 8 inkasovaných gólov menej ako Poprad.


Hráči Popradu oslavovali príchod nového roka určite spokojní so svojím tabuľkovým postavením. Aktuálne im patrí 6. priečka so ziskom 52 bodov a skóre 107:113. Stále platí, že medzi 5. a 8. miestom tabuľky je len trojbodový rozdiel a ak niektorý z tímov zápas prehrá, klesne dolu, naopak, ak zvíťazí, môže sa vyšplhať svižne nahor. Hneď na Nový rok Poprad prepustil obrancu Emila Bagina a deň na to privítal vo svojich farbách odchovanca Patrika Svitanu, ktorý sa mu odvďačil gólom hneď v prvom zápase. Poprad sa v prvom zápase v roku 2017 tešil z domácej výhry nad Žilinou 6:3, momentálne má skvelú formu, a preto veríme, že Nitru dobre potrápi.

Tipujeme výhru Nitry v kurze 1.45

HKM Zvolen - MHk 32 Liptovský Mikuláš

Zvolenčanom patrí piata pozícia, na štvrtú Žilinu strácajú len dva body, za nimi o bod zaostáva Poprad a o dva body Mikuláš. Hráčom spod Pustého hradu sa v domácom prostredí celkom darí. Nevyrovnané výkony sú nevyspytateľné na tipovanie a ako sa hovorí, derby nemá favorita.


Hoci Liptáci naposledy rozbili Trenčín 8:3, ich výkony nie sú stabilné. Raz sa im darí, raz nie. Preto veríme viac Zvolenu.

Tipujeme výhru Zvolena v kurze 1.75

HK Dukla Trenčín - HC Nové Zámky

Trenčín naposledy opäť prehral s Liptákmi vysoko 8:3. Slová trénera Tureka hovoria za všetko. "My sme odohrali slabý zápas. Naši hráči už dlhodobo hrajú zápasy na 70 percent ich výkonnosti. Nepoznám ten dôvod, pretože hokej by sa mal hrať pre fanúšikov." Práve tento zápas bol pre neho posledným. Kormidla sa ujal generálny manažér Ján Kobezda, ktorý povedie mužstvo spoločne s Júliusom Pénzešom a Viliamom Čachom. Novinkou je aj príchod útočíka Romana Tománka, ktorý bude hosťovať v Dukle do konca sezóny. „Trenčín potrebuje začať vyhrávať, aby tu bola radosť z hokeja. Ani ja som si ju v tejto sezóne zatiaľ príliš neužil. Takže je na čase, aby sa to otočilo a dostali sme sa na víťaznú vlnu,“ dodal Tománek


Nové Zámky sú momentálne až na 9. mieste tabuľky. Na svojom konte majú 45 bodov a na ôsmu postupovú priečku strácajú päť bodov. Aj preto je pre nich dnešný zápas veľmi dôležitý. Zatiaľ majú problémy najmä v útočnej fáze, keď majú druhú najhoršiu ofenzívu v súťaži. V predošlom kole zlepšujúcu sa formu potvrdili víťazstvom nad Martinom 4:2. Hviezdou zápasu bol fínsky útočník Ossi Saarinen, ktorý jeden gól strelil a na ďalšie dva prihral. Najproduktívnejším hráčom mužstva je Čech Kamil Brabenec, ktorý nazbieral už 30 bodov.

Tipujeme výhru Nových Zámkov v kurze 2.46

MsHK Žilina - HC ´05 iClinic Banská Bystrica

Žiline sa vcelku darí. Hráči podávajú zväčša stabilné výkony a doposiaľ u „vlkov“ nebol zaznamenaný nejaký herný výpadok. Momentálne sa nachádza na 4. mieste s 55 bodmi. Lenže stred tabuľky je veľmi vyrovnaný a rozdiel medzi 5 – 8 miestom je minimálny. Posledný zápas Žilinčania nezvládli, keď prehrali s Popradom 6:3.

Banskobystričania naposledy nečakane prehrali v riadnom hracom čase so Zvolenom 5:4. Hokejisti pod Urpínom trónia na čele súťaže so šesťbodovým náskokom pred druhými Košicami. Vedenie Banskej Bystrice uskutočnilo ešte pred prvým zápasom v kalendárnom roku 2017 niekoľko zmien. Pod Urpín smeruje 33-ročný kanadský brankár Nathan Lawson, v tíme naopak skončil jeho krajan útočník Charles Sarault. Novinkou je aj odchod útočíka Romana Tománka, ktorý bude do konca sezóny hosťovať v Dukle Trenčín.

Tipujeme výhru Banskej Bystrice v kurze 1.85

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, instagram.com

Diskusia

Podobné články