Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Štvrtý deň na Spengler Cupe: Kanada zničila Hradec, do semifinále aj Davos

DAVOS - Čo sa dialo v štvrtý deň na Spengler Cupe?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V štvrtý hrací deň na Spengler Cupe sa proti sebe postavili tímy z druhých a tretích miest v základných skupinách. Tie prvé automaticky postúpili do semifinále a tým pádom mali aj deň voľna.

Úvodný z dvojice duelov obstaral český účastník Hradec Králové a výber Kanady. Tím písaný ako hosťujúci zápas totálne ovládol a súpera nepustil takmer k ničomu.

Po prvej tretine to bolo 2:0 a mohlo byť ešte viac. V druhej síce kapitán Bednář znížil na priebežných 1:3, lenže v poslednom dejstve Raymond s Parém poistili postup.

Víťazstvo zariadila hlavne trojbodová trojica Andrew Ebbett, Mason Raymond a Bradon Gormley. Všetci strelili jeden gól a pri dvoch asistovali.

HK Mountfield s piatimi Slovákmi v tíme zanechal určite výraznú stopu, aj keď vypadol ako prvý. Tromi najlepšími hráčmi z jeho tímu sa stali útočníci Jaroslav Bednář, Rudolf Červený a Richard Jarušek.

HK Mountfield Hradec Králové 1:5 Kanada (0:2, 1:1, 0:2)

Góly: 40. Bednář (Gregorc) – 5. Ebbett (Katic, Raymond), 20. Noreau (DiDomenico, Gormley), 34. Gormley (Ebbett, Raymond), 43. Raymond (Flood, Ebbett), 44. Paré (Gormley)

Hradec Králové: Kacetl (Rybár) – Pláněk, Čáp, Gregorc, Dietz, Newton, Štajnoch, Ehrhardt, Pavlas – Šimánek, Džerinš, Červený – Kukumberg, Bednář, Dej – Köhler, Dragoun, Jarůšek – Monnet, Lhoták, Knotek

Kanada: Fucale (MacIntyre) – Gormley, Noreau, Parlett, Morrisonn, Heshka, Flood, Katic – Micflikier, Pouliot, DiDomenico – Ebbett, Raymond, McIntyre – Campbell, Paré, Sheppard – Genoway, Jeffrey, Spaling – Emmerton

Vo večernom zápase sa predstavil domáci HC Davos, takže atmosféra v aréne bola vynikajúca. Švajčiarsky celok prežil skvelú prvú tretinu a už v deviatej minúte to bolo 2:0 po góloch s brankárom Sennom dvoch najlepších hráčov klubu v zápase.

V závere však krásnou strelou do rohu brány Golyšev znížil. Druhá tretina góly nepriniesla, ale tá tretia jeden už po štyroch minútach. Starší z bratov Wieserovcov vrátil svojim pohodlnejší náskok, ktorý sa snažili domáci ustrážiť, ale ruský celok neustále hrýzol.

Davos si však záver postrážil a bez problémov postupil do semifinále, kde ho čaká derby s iným tímom NLA HC Lugano.

Tromi najlepšími hráčmi z tímu Avtomobilist Jekaterinburg sa stali Anatolij Golyšev, Michal Čajkovský a Dmitrij Monja.

HC Davos 3:1 Avtomobilist Jekaterinburg (2:1, 0:0, 1:0)

Góly: 6. Ruutu (Shore, Paschoud), 9. Shore (D. Wieser), 44. M. Wieser (Ruutu, Jung) – 18. Golyšev (Tičar)

HC Davos: Senn (Nyffeler) – Kindschi, Jung, Forster, Heldner, Schneeberger, Paschoud, Forrer – Ruutu, Lindgren, M. Wieser – Hall, Ledin, Shore – D. Wieser, Simion, Corvi – Ambühl, Sciaroni, Walser

Jekaterinburg: Lisutin (Ustinskij) – Čajkovský, Alexej Vasilevskij, Ščitov, Megalinskij, Timašov, Turbin, Kivistö, Žuravljov – Golyšev, Tičar, Buchtele – Michnov, Koukal, Garajev– Torčeňuk, Česalin, Monja – Volkov, Mingalejev, Ivašov

Najlepšia zostava štvrtého dňa: Gilles Senn (HC Davos) - Brandon Gormley (Kanada), Noah Schneeberger (HC Davos) - Mason Raymond (Kanada), Andrew Ebbett (Kanada), Drew Shore (HC Davos)

Kanadské bodovanie po ôsmych zápasoch (štyroch hracích dňoch):

1. Andrew Ebbett (Kanada) 3+4

2. Mason Raymond (Kanada) 3+3

3. Tuomo Ruutu (HC Davos) 1+5

4. Brandon Gormley (Kanada) 2+3

5. Drew Shore (HC Davos), Per Ledin (HC Davos) 2+2

Najlepší strelci:Andrew Ebbett, Mason Raymond, Maxim Noreau (všetci Kanada) 3

Najviac asistencií: Tuomo Ruutu (HC Davos) 5

Program piateho dňa (30.12.2016):

Semifinále

15:05 Kanada vs. HC Dinamo Minsk (A)

20:15 HC Davos vs. HC Lugano (B)

Program šiesteho dňa (31.12.2016):

Finále

12:00 A vs. B

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, hcd.ch, eliteprospects.com, spenglercup.ch, twitter.com, swisshockeynews.com, hockeycanada.ca, wikipedia.com, onlajny.eu

Diskusia

Podobné články