Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Zlepšenie pred kľúčovým zápasom prinieslo posedenie s hráčmi: Vzdialená striedačka je problém

MONTREAL - Trénera Ernesta Bokroša potešilo, že sa slovenskí hokejisti presadili v druhom vystúpení na juniorských MS aj strelecky. O zlepšenie ofenzívneho prejavu sa zaslúžilo predovšetkým posedenie s hráčmi po vstupnom debakli 0:5 s Kanadou, hoci podľa kouča to v súboji s USA ešte stále nebolo ono.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Duel s univerzitným americkým výberom priniesol viacero zlepšení. Okrem streleckej produkcie zmazali Slováci aj nulu v kolónke strelených gólov, o čo sa v noci na štvrtok zaslúžili obrancovia Martin Fehérváry a Michal Roman.

Prečítajte si aj: VIDEO Slováci rapídne zlepšili pohyb a ofenzívu, aj proti USA však nezvládli 2. tretinu

"Musím podotknúť, že v dnešnom stretnutí sa chlapci zlepšili. Defenzívu sme mali aj v prvom zápase dobrú, ale trošku sme si sadli a pobavili sa o ofenzíve. Z toho vyplynulo, že sme sa snažili tlačiť do zakončenia a boli sme aktívnejší, hoci ešte to stále nebolo ono. Prehrali sme 2:5 a nemáme sa z čoho tešiť, ale z týchto dvoch náročných zápasov si musíme vytiahnuť tie dobré veci. Dobre vieme, že druhá časť majstrovstiev sveta je pre nás rozhodujúca, a to sú zápasy s Lotyšskom a Ruskom," konštatoval pre TASR Bokroš.

Američania v niektorých momentoch zovreli Slovákov ešte razantnejšie než Kanada. Zámorské talenty ťažili predovšetkým z vysokého počtu individuálnych chýb, po ktorých strelili v druhej tretine tri góly. Bokroš na margo herného zlepšenia svojich zverencov poznamenal: "Ak sa chlapci udržali na puku a hrali hokej, mali tam aj svetlé momenty. Ako tréner však musím uznať veľkú silu Kanady aj Ameriky, je skutočne veľmi namáhavé s nimi vyhrať."

V oboch dueloch so spomenutými súpermi nevyšla Slovákom druhá tretina. V stretnutí s Kanadou v nej inkasovali až štyri góly, proti USA o jeden menej. Dôležitú rolu zohrala obrovská rýchlosť favorizovaných výberov v kombinácii s namáhavejším striedaním súpera.

"Vždy, keď máme vzdialenejšiu striedačku, nastáva problém. Nezáleží na tom, či to boli Kanaďania alebo Američania, keďže oba výbery sú korčuliarsky veľmi vyspelé. Držali sa na puku, bolo ťažké im ho odobrať. Ak sa im podarilo v tempe šikovne vystriedať a nám nie, nastal problém. Druhé tretiny sme nezvládli," priznal Bokroš.

Do duelu s USA nastúpili Slováci s jedinou avizovanou zmenou, keď sa namiesto Adama Húsku postavil do bránky Matej Tomek. Hoci inkasoval rovnako ako jeho kolega - päťkrát - pripísal si 45 úspešných zákrokov s 90-percentnou úspešnosťou. Obaja brankári tak zamotali trénerskému tímu hlavu v súvislosti s prvou voľbou pre kľúčový duel s Lotyšskom.

"Kiežby sme mali v obrane či útoku také starosti, aké máme pri brankároch. Obaja splnili očakávania, ktoré sme mali. Bude ťažké rozhodnúť sa, koho dáme proti Lotyšom do bránky. Ešte raz zopakujem, kiežby by sme mali takúto konkurenciu v obrane aj útoku...," doplnil šéf reprezentačnej striedačky.

Okrem brankárskej výmeny neurobili tréneri vo formáciách žiadne výrazné zmeny až na jednu. Počas duelu posunuli Mariána Studeniča do tretej formácie za Filipa Lešťana. Smerom k dôležitej časti skupinovej fázy už Bokroš zmeny neplánuje. "Bol to len taktický ťah, Studeniča sme chceli vidieť. Je to dobrý hokejista, potrebuje k sebe konštruktívnych hráčov. Rozhodneme sa, či ho tam necháme alebo ho vrátime do štvrtej formácie. Päťky už nebudeme rozhadzovať, ideme hrať dôležitý zápas, zmena by neprospela nikomu," doplnil.

Po mimoriadne náročnom vstupe do turnaja čaká slovenských juniorov deň voľna. Tréner Bokroš pre TASR priblížil program, ktorým ho slovenská reprezentácia vyplní. "Odohrali sme dve náročné stretnutia po korčuliarskej stránke aj tej kondičnej, čo sa týka osobných súbojov. Potrebujeme dobiť energiu, preto sa budeme venovať regenerácii. Okrem toho bude pokračovať príprava na kľúčový zápas s Lotyšskom."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články