Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nová generácia sa javí viac ako dobre: Mladí Slováci suverénne vyhrali silne obsadený turnaj

POPRAD - Slovenská hokejová reprezentácia do 15 rokov sa stala celkovým víťazom 52. ročníka turnaja O pohár oslobodenia mesta Poprad.
Zdroj: hockeyslovakia.sk
Zdieľajte:

Po úvodnej prehre s domácou "šestnástkou" HK ŠKP Poprad 3:5 zverenci trénera Romana Sýkoru už v ďalších zápasoch nezaváhali a vďaka trom výhram v rade si vybojovali celkové prvenstvo na tomto podujatí.

Slovenská 15-ka zavŕšila svoje vystúpenie v Poprade stredajším duelom, v ktorom zdolala po tuhom boji rovesníkov z Maďarska 3:2. Na jej celkovom triumfe už nič nemohol zmeniť výsledok záverečného stretnutia Poprad "16" - Vítkovice "16". Pre slovenské hokejové talenty ročníka 2002 je úspech o to cennejší, že pod Tatrami sa zišla tento rok silná konkurencia.

"Odohrali sme veľmi dobrý turnaj a musím povedať, že všetci chlapci potvrdili oprávnenosť nominácie do tohto tímu," povedal pre web Slovenského zväzu ľadového hokeja Roman Sýkora, tréner SR "15".

"Počas troch dní naše výkony gradovali a sme veľmi spokojní s tým, že sme celý turnaj v Poprade vyhrali. Na úvod sme dostali facku v podobe prehry s Popradom, ale chlapcom sme povedali, aby ďalej hrali útočne a tlačili sa do útoku. V ďalších troch dueloch sme hrali výborne. Naši zverenci ukázali aj vnútornú silu, keď otočili zápas s Vítkovicami z nepriaznivého stavu 1:3 na 4:3 v náš prospech. Maďari, proti ktorým sme hrali predčasné finále, nás preverili po všetkých stránkach a musím povedať, že nielen víťazstvo 3:2 proti tomuto súperovi, ale celkovo na turnaji, bolo z nášho pohľadu zaslúžené."

SR "15" - Maďarsko "15" 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Góly: 12. Lipiansky (Nemec), 16. Smidžár (Krajč, Rehák), 29. Krajč – 17. Schlekmann, 27. Mayer (Koger)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články