Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Predstavujeme vám obrancov Slovenska na MS U20

Slovenská reprezentácia do dvadsať rokov sa ako obvykle na prelome rokov predstaví na Majstrovstvách sveta. Dnes sme si pre vás pripravili predstavenie obrancov nášho výberu.
Zdroj: iihf.com
Zdieľajte:

Martin Bodák (Tappara Tampere 20, LeKi, 28.11.1998)

Druhý najmladší obranca nášho výberu. Veľkou výhodou odchovanca Spišskej Novej Vsi môže byť vysoká vyťaženosť v oboch ligách, kde pôsobí. Skúsenosti nabral aj na dvoch majstrovstvách sveta do 18 rokov. Nepatrí medzi najproduktívnejších hráčov, no vydarený šampionát mu môže pomôcť v ceste na tohtoročný draft NHL.

Erik Černák (Erie Otters - OHL, 28.5.1997)

Košický odchovanec by mal patriť medzi opory nášho tímu. Zaujímavosťou je, že to bude preňho už štvrtý šampionát do dvadsať rokov, ku ktorým pridal aj dva do osemnásť rokov. Černák taktiež nepatrí medzi produktívnych hráčov, no vyznačuje sa spoľahlivým plnením si obranných úloh. Výhodou je aj čistá hra. Výborne stavaný zadák pôsobí druhú sezónu v elitnej zámorskej juniorskej súťaži OHL, kde sa snaží prebojovať do Los Angeles Kings, ktorý ho draftoval v roku 2015 z druhého kola.

Martin Feherváry (Malmö Redhawks, 6.10.1999)

Máloktorý slovenský hokejista sa môže popýšiť nejakým rekordom v jednej z najlepších líg. Jedným z nich je tento odchovanec ružinovského hokeja. Martin sa totiž stal vo veku 16 rokov, 3 mesiace a 1 deň najmladším zahraničným hráčom v histórii švédskej najvyššej súťaže. Celkovo si za Malmö pripísal 11 štartov v mužskom tíme. Ako jeden z mála bude môcť reprezentovať aj na domácich MS 18.

Mário Grman (HK VSR SR 20, 11.4.1997)

V sezóne 2014/15 odišiel Grman do zámorskej juniorky WHL, kde vydržal dve sezóny. Tento krok ho zrejme stál minuloročnú účasť na šampionáte. Po návrate na Slovensko sa dostal na oči trénerov opäť a tak je naspäť v reprezentácii. Jeho prednosťou je skôr obranná hra a nedá sa od neho očakávať bodová žatva.

Prečítajte si aj: Predstavujeme vám brankárov Slovenska na MS U20

Samuel Hain (HK VSR SR 20, 3.4.1997)

Spolu s Grmanom prešiel topoľčianskými mládežnickými výbermi aj Hain, pre ktorého to bude premiéra na vrcholnom reprezentačnom podujatí. Dokonca sa pred touto sezónou predstavil v drese s dvojkrížom na hrudi len v dvoch zápasoch. Na turnaji môže len prekvapiť.

Andrej Hatala (Dukla Trenčín, 26.2.1997)

Veľké sklamanie nastalo minulý rok v Trenčíne. Neúčasť tohto šikovného obrancu na poslednom šampionáte priniesla dosť rozpoluplných názorov a búrlivé debaty. Dobre technicky vybavený zadák aj napriek nízkemu veku toho v extralige odohral naozaj dosť (108 zápasov, 12 bodov). V roku 2015 sa objavil na majstrovstvách sveta do 18 rokov. Ale jeho vrcholom sú určite zápasy za seniorskú reprezentáciu. Na tohto hráča sme veľmi zvedaví.

Oliver Košecký (HK VSR SR 20, Banská Bystrica, 25.2.1997)

Oliver Košecký je najstarším nominovaným obrancom.Odchovanec Dubnice sa už v pätnástich rokoch sťahoval do Banskej Bystrice. V extralige za ňu nastúpil ešte v minulej sezóne na päť duelov. Na posledný šampionát sa aj napriek pôsobeniu v projekte dvadsiatky nedostal.

Michal Roman (HC Frýdek-Místek, 15.12.1997)

Obranca, ktorý hokejovo vyrastá v Třinci. Základy však dostal v žilinskom klube. V prebiehajúcej sezóne skúša seniorský hokej v druhej českej lige, kde sú s jeho výkonmi spokojní. V minulej sezóne nenastúpil za dvadsiatku ani raz, na konte má však účasť na majstrovstvách sveta do osemnásť rokov. Roman by mohol byť čiernym koňom našej obrany.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články