Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tretia účasť s tretím rozdielnym tímom: Picard verí v úspech outsidera aj so slovenskými spoluhráčmi

DAVOS - Tento rok zažije český klub HK Mountfield Hradec Králové svoju premiéru na Spengler Cupe a ťahať by ho mali dve hviezdy, ktoré už majú skúsenosti so samotným turnajom a aj pôsobením v HC Davos.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Veterán Jaroslav Bednář a nová posila Alexandre Picard by sa mali starať o góly. Pre kanadského útočníka to bude už tretia účasť, všetky odohral v drese iného klubu.

Prečítajte si aj: Návrat do Davosu vo veľkom štýle, český kapitán Mountfieldu chce prekvapiť

Neuspel ako veľká nádej v NHL, druhý dych chytil vo Švajčiarsku. Pred niečo viac, ako tromi týždňami posilniť Hradec Králové, aj keď priznáva, že začiatky nebolo najlepšie: „Keď som prišiel, nepodávali sme konzistentné výkony. Postupom času som sa ale začal cítil komfortnejšie a dokazoval som svoj talent na báze každého nasledujúceho zápasu,“ hovoril pre oficiálnu stránku Spengler Cupu.

Prečítajte si aj: Predstavujeme účastníkov Spengler Cupu 2016: Kanada

Picard vyhral spomínaný vianočný turnaj s tímom HC Genève-Servette a zúčastnil sa ho aj ako hokejista HC Davos. Napriek tomu, že Hradec Králové nie je tento rok považovaný za favorita, Kanaďan verí, že môže prekvapiť: „Aj keď som vyhral so Servette, tak to prakticky nečakal nik. V Mountfielde máme štyri vyrovnané lajny, ktoré môžu dať góly kedykoľvek.“

Základná štruktúra tímu je veľmi dobre vybalancovaná a hráči vynikajú psychickou silou. Picard chválil aj brankárov. Veľa šancí počas tohto ročníka dostáva Patrik Rybár, ktorý ochytal raz toľko duelov, ako zvyšní dvaja gólmani dokopy. Navyše, drží si úžasné čísla. Priemerne neinkasuje ani dva góly na jedno stretnutie.

Aj vďaka tomuto Picard verí, že úspech sa môže dostaviť: „Bol by to pre mňa veľký honor. Najviac zo všetkého ale asi pre mojich spoluhráčov, ktorí by zažili neopakovateľné pocity,“ dodal.

Prečítajte si aj: Predstavujeme účastníkov Spengler Cupu 2016: HC Lugano
Zdieľajte:
Zdroj informácií: spenglercup.ch

Diskusia

Podobné články