Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Vianoční hokejisti: Známi oslávenci narodení na Štedrý deň

LOPEJ - Ľudia sa rodia i zomierajú každú chvíľu. Výnimkou nie je čas Vianoc a ani hokejisti. My sme sa pozreli na tri známe mená, ktoré sa narodili 24.12., teda presne na Štedrý deň.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Matt Calvert

Určite najznámejším z trojice je člen výborne fungujúceho Columbusu Blue Jackets Matt Calvert. Dnes 27-ročný rodák z kanadského mesta Branbon spojil celú svoju doterajšiu kariéru hráča NHL práve s „modrokabátnikmi.“ Doposiaľ nastúpil na niečo vyše tristo duelov a získal 120 kanadských bodov (59+61).

Justin Shugg

25-ročný krídelník nepatrí medzi veľmi známych hráčov. Bol draftovaný Carolinou Hurricanes, ale do jej zostavy sa zmestil iba trikrát a tak veľa času strávil na farme v Charlotte. Pred touto sezónou sa pobral do Európy. Najskôr sa stal posilou Dinama Riga v KHL, kde však nežiaril a tak sa nedávno rozhodol pre nemecký celok Augsburgher Panther.

Nick Johnson

V roku 2004 si dnes 31-ročného pravého krídelníka v treťom kole draftu NHL zobrali „tučniaci“ z Pittsburghu, avšak Johnson do najlepšej ligy sveta nakukol až v sezóne 2009/10. Za dve sezóny v spomínanej organizácii odohral iba desať NHL-kových stretnutí. V ďalšom ročníku patril k pevným členom Minnesoty Wild, lenže aj odtiaľ sa rýchlo sťahoval. Vyskúšal si ešte krátke snahy vo Phoenixe Coyotes aj Bostone Bruins. Momentálne teda točí svoju tretiu sezónu na „starom kontinente“. Švédsko bola dobrá voľba, pretože v premiérovom ročníku vyhral s Växjöm titul a v tom minulom sa stal kráľom strelcov celej SHL v drese Brynäs IF. Dal 22 gólov, z toho štrnásť v presilových hrách.

Prečítajte si aj: Predstavujeme účastníkov Spengler Cupu 2016: HC Lugano
Zdieľajte:
Zdroje informácií: eliteprospects.com, youtube (video)

Diskusia

Podobné články