Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Surového nahradil Trukhno: "Podal dobrý výkon," hodnotil Országh, hráči majú cez Vianoce voľnú ruku

BANSKÁ BYSTRICA - Posledný predvianočný zápas si chceli hokejisti HC´05 iClinic Banská Bystrica užiť a naladiť sa po prehre s Popradom pred sviatkami na víťaznú vlnu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

To sa im aj podarilo a nepríjemného súpera, ktorý ťahal šnúru štyroch výhier v rade porazili pomerom 4:2. Do duelu už ale nenastúpil kapitán Tomáš Surový, ktorý bude až do 31.januára 2017 vypomáhať Slovanu Bratislava v KHL.

Kapitánskej "céčko" po ňom prebral obranca Ivan Ďatelinka a na post centra prvej formácie sa vedľa Kanaďana Jordana Hickmotta a Dávida Buca postavil ruský útočník Vjačeslav Trukhno: "Hral som s dvomi kvalitnými hráčmi. Celý tím podal konzistentný výkon, ale s Jordanom a Dávidom sa hrá veľmi dobre. Bola to pre mňa zmena iba v tom zmysle, že som hral s inými hráčmi. Užíval som si to," natešene hovoril skúsený hokejista pre hokejovysvet.sk.

Spokojný mohol byť aj jeho tréner Vladimír Országh, keďže Rus dokonca strelil jeden z gólov: "Podal dobrý výkon, dal gól, tlačil sa do brány. Dá sa povedať, že to, čo sme od neho očakávali splnil," povedal na tlačovej konferencii. Či však ostane v elitnej trojke ešte prezradiť nechcel: "Všetko ukáže čas, uvidíme. Pokiaľ sa bude tej päťke alebo mužstvu dariť, tak nie je dôvod zbytočne meniť. Prvý zápas zvládol solídne."

Prečítajte si aj: Zigo je späť pod Urpínom, Kubka s Bacashihuom ešte potrebujú čas

Samotný majster sveta z Goteborgu tvrdí, že kabínou nezamávala ani dočasná strata kabína: "Príchody a odchody sú súčasťou nášho života. Samozrejme, počítame s tým, že sa vráti. Je to šanca pre druhých hráčov, aby sa možno posunuli ďalej a ukázali nám svoje schopnosti v nejakej inej roli. V hokejovom živote je úplne normálne, že tí hráči chodia hore-dole. Kabína je s tým vysporiadaná."

Na Vianoce sa teší už aj banskobystrický kormidelník, prestávka však nebude dlhá, keďže 26.decembra liga pokračuje a tak musia mať tímy deň vopred tréning. Štedrý deň si ale hráči voľno užijú. Samotný kouč im k tomu nič špeciálne nezakázal: "To, čo robia chalani vo voľnom čase je absolútne len ich vec. Ja si však myslím, že drvivá väčšina z nich bude tráviť sviatky s rodinou. Vianoce sú o tom, aby bola rodina pokope. Je to individuálny program, my sa stretneme 25.decembra a každý musí byť pripravený. Čo bude robiť dovtedy je každého osobná vec," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články